Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Konijn & knaagdier

Konijn
Konijn

De beste zorg voor je konijnen

Konijnen zijn actieve en slimme dieren. Bij Horta vind je alles wat je nodig hebt om ze te verzorgen, zoals een konijnenhok, een ren, een hooiruif, kauwmateriaal, bodembedekking of speelgoed, maar ook heel veel tips van onze Horta experts.

Wist je bijvoorbeeld dat konijnen heel sociale dieren zijn? Hou ze daarom niet alleen, maar met minstens een soortgenoot. Veel konijnen houden er van om geaaid te worden, al blijven ze liefst met hun vier pootjes op de grond staan. Ze hebben ook heel veel beweging en dus ook ruimte nodig.

En wist je dat een konijn géén knaagdier is? Konijnen behoren tot de familie van de haasachtigen (Lagomorpha). Het verschil: haasachtigen hebben achter hun bovenste snijtanden nog twee kleine tandjes, de stifttanden. De onderste snijtanden slijten hier tegen af. En knaagdieren hebben deze extra tandjes niet.
Zorg voor konijnen
Zorg voor knaagdier

De beste zorg voor je knaagdieren

Knaagdieren zijn de perfecte huisdieren. Ze nemen niet veel plaats in en hun kooi kan je overal zetten. Bij Horta vind je alles wat je nodig hebt om voor je knaagdieren te zorgen. Of nu kiest voor een cavia, hamster, muis, rat of chinchilla.

Denk na bij de aanschaf van een knaagdier. Waarom wil je er graag eentje in huis halen? Elke soort heeft zijn eigen behoeften en voorkeuren, sommige knaagdieren hebben meer ruimte nodig dan andere. Een cavia of een gerbil is zeer geschikt als je kinderen hebt! Hamsters zijn dat bijvoorbeeld iets minder, want zij slapen veel overdag en worden ’s nachts actief. Veel knaagdieren zijn bovendien sociale diertjes en hou je best in groep of per twee.

Je ziet het, er komt wel wat bij kijken. We loodsen je door alles wat je nodig hebt! Van de juiste voeding tot een goede kooi en de beste verzorging! We richten ons vooral op de cavia en de hamster, maar kom gerust langs in je Horta winkels voor advies maat voor al je huisdieren!

Voeding voor konijnen en knaagdieren