Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Om het warm te krijgen, heb je brandstof nodig

Wie gezelligheid zegt, zegt warmte. Wie warmte zegt, zegt brandstof. En of je nu verwarmt met pellets, brandhout of gas: Horta heeft wat je nodig hebt om het gezellig warm te maken in huis.

Het gas dat je bij Horta vindt, is 100% duurzaam en beter voor het milieu. Ook onze pellets zijn duurzaam en ecologisch, geven minder stof en as en geven een zuivere verbranding. Het resultaat zijn mooie vlammen en geen roet.

Met één zak kom je natuurlijk de winter niet door. Neem contact op met je Horta winkel om je bestelling op tijd te plaatsen.


Warme kachel, minder roet

Wist je dat de haard of houtkachel op de juiste manier aansteken, veel minder roetaanslag geeft?

De populaire manier van een vuur starten, met proppen krantenpapier onder de houtblokken, geeft een tijd lang slechte verbranding. Met een sterke rookontwikkeling en veel CO2-uitstoot als gevolg.

Beter is het om twee tot vier houtblokken in de haard te leggen en daar bovenop aanmaakhout te plaatsen. Daartussen leg je dan een viertal aanmaakblokjes die je aansteekt. De blokjes zullen het aanmaakhout laten ontbranden. Dat zorgt voor een goede, geleidelijke opwarming van de haard en het rookkanaal. Zo ontstaat een goede trek.

De houtblokken worden van bovenaf verhit en zullen ontbranden. De hete lucht wordt dus niet langs de koude blokken geleid en dat geeft van bij de start een goede verbranding. Binnen de vijftien minuten geniet je van een goed brandend vuur met minimale rookontwikkeling en uitstoot. Op deze manier beperk je ook de hoeveelheid roetaanslag in de schouw.