Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Het juiste tuingereedschap is het halve werk

Iedereen die graag in de tuin werkt, weet dat het juiste gereedschap een wereld van verschil maakt. Het maakt het werk makkelijker en efficiënter … en het eindresultaat mooier. En voor elke klus in de tuin is er het geschikte gereedschap.

Je tuin, moestuin of kruidentuin moet je goed onderhouden. Voor elke klus is er dan ook specifiek tuingereedschap beschikbaar. Bij Horta vind je een zorgvuldig uitgekozen selectie van praktische gereedschappen en machines van de strafste merken en een uitstekende kwaliteit. Want hoewel we je graag over de vloer hebben in onze winkels, is het wel de bedoeling dat je tuingereedschap jarenlang meegaat. Ook voor het onderhoud van je materiaal geven we je graag tips.


Wat mag je in ons assortiment zoal verwachten? Dat gaat van handgereedschap zoals spades, hakken en borstels tot snoeigereedschap als snoeischaren en takkenscharen. Daarnaast vind je bij ons ook klassieke grasmaaiers en robotmaaiers, maar ook verticuteermachines, sproeimateriaal, heggenscharen of kruiwagens.

Half werk in de tuin
Juiste tuingereedschap

Handgereedschap: hoe beter het materiaal, hoe lichter het werk

Handgereedschap zijn hulpmiddelen die, zoals de naam doet vermoeden, door jou worden bediend en niet worden aangedreven door een spanningsbron. Dat maakt dit soort handgereedschap bijzonder nuttig voor ‘kleinere’ klusjes, omdat ze gebruiksvriendelijk en uitzonderlijk betrouwbaar zijn.

Hieronder valt bijvoorbeeld de schop en de spade voor het betere spitwerk. Ook een spitvork of tuinwoeler om de grond los te weken, vind je bij Horta, net als een spiraalboor om gaten in de grond te maken voor paaltjes. En ook voor materialen als een houweel, hamer of tuinhark ben je natuurlijk bij Horta op de juiste plek.

Zoals bij al je tuingereedschap is de kwaliteit van de materialen en de ergonomische vormgeving het belangrijkste. Want degelijk gereedschap maakt je werk lichter en het eindresultaat beter.