Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Siertuin

Mooie tulpen, tijdloze hyacinten, zuiderse lavendel, groene klimplanten ... Een mooie siertuin is een absolute meerwaarde voor wie graag buiten vertoeft. En als je het slim speelt, kan je het hele jaar door genieten van een kleurrijke tuin! Zo vind je vroeg- en laatbloeiende bloembollen, kan je variëren met verschillende soorten en ze gemengd planten om elk seizoen andere soorten te zien openbloeien.

Een symfonie van kleuren in je tuin, op het terras of het balkon. Het hele jaar door.

De aanleg van je siertuin start uiteraard met het zaaien of planten van bloemen, struiken, coniferen, hagen, bomen ... Daarvoor heb je natuurlijk meer nodig dan enkel zaden en planten. Aangepaste potgrond en meststoffen, bijvoorbeeld, maar ook tuingereedschap en bestrijdingsmiddelen als je schadelijke ziektes ziet opduiken of ziektes wilt bestrijden.

Bloemzaden en bloembollen kopen

Lage of hoge bloemen, klimmers, zomer- of winterbloeiers ... Er zijn bijzonder veel varianten en soorten om uit te kiezen. Je kan ze makkelijk zelf zaaien in je siertuin of bepaalde soorten aanplanten met bloembollen. Wil je bloemzaden of bloembollen kopen? Daar helpen we je graag bij.

Wanneer je best kan bloemen zaaien of bloembollen planten, hangt af van de plaats en de soort. In volle grond, in een bloembak of onder glas? Is het een vroegbloeiende soort? Maak je geen zorgen: op de rugzijde van elk zakje bloemzaad staan specifieke instructies voor het zaaien van de bloemensoort. Lees die aandachtig en volg ze ook op bij het zaaien van de bloemen.

Maak een planning van je tuin en maak dan een overzicht van je favoriete bloemen. Wanneer bloeien ze? 
Met wat gevoel voor timing kan je ervoor zorgen dat je het hele jaar door geniet van bloemen in je tuin. Heb je geen grote tuin? Je kan natuurlijk ook bloemen zaaien of planten in bloempotten en bloembakken voor op je terras of het balkon.

Bloembollen combineren: een heel voorjaar genieten

Siertuin