Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Moestuin

Er gaat niets boven groentjes uit je eigen moestuin. Bij Horta vind je dan ook alles voor een geslaagde oogst. Van kalk en bodemverbeteraars of potgrond, tot meststoffen en natuurlijk een enorme keuze aan plantjes en zaden. Aardappelen, tomaten, kruiden of vergeten groenten zoals pastinaak of rode biet: alles kan en alles mag!

In de moestuin kan je bijna het hele jaar door aan de slag. Een handig overzicht van wat je wanneer kan zaaien, planten of oogsten, in volle grond of in de serre, dat vind je in onze Horta moestuinkalender!

Denk je er aan om een moestuin te starten, maar weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen? Dan helpen wij je graag verder, stap voor stap.

De charme van een serre

Hét grote voordeel van een serre is dat je het tuinseizoen flink kan verlengen. Als je je moestuin verstandig inplant, kan je zo zelfs het hele jaar door van verse groenten genieten. Je creëert namelijk een microklimaat waarbinnen de temperatuur in het voorjaar veel sneller stijgt — en jij dus ook sneller aan de slag kan. Je bent ook beter beschermd tegen neerslag en wind, waardoor ook zuiderse groenten een interessante optie worden! Ook in het najaar kan je langer werken in de moestuin en nog een flink stuk in de herfst tomaten oogsten.

Een extra bonus is de trend om je serre ook in te richten als extra relaxruimte. Met een comfortabele ligstoel, mooie hangplantjes en mooie decoratie, creëer je plots een stijlvolle zithoek in je tuin. Tussen de groenten en kruiden!

Naast de traditionele serres heb je ook varianten, afhankelijk van wat je wilt kweken of hoeveel plaats je hebt. Denk maar aan kweekbakken of tunnelserres.

Ontdek ons aanbod serres

Zaden voor in de moestuin

Je vindt ons volledige aanbod op deze website, maar kom zeker ook eens langs in je Horta winkel. Enkele tips voor je aan de slag gaat in de moestuin:

  • Zorg voor een gezonde bodem: een vruchtbare bodem geeft betere en meer resistente planten
  • Doe aan combinatieteelt: kweek groenten die een gunstige invloed hebben op elkaar, in elkaars nabijheid
  • Wissel af: door niet steeds dezelfde groenten op dezelfde plaats in de moestuin te zaaien, bevorder je de structuur en de vruchtbaarheid van de bodem.
  • Zaai (en oogst) op het juiste moment: planning is alles, raadpleeg onze Horta Moestuinkalender voor een handig overzicht.