Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

De beste zorg voor je kip

Kip
Kip

Kippen houden, is geweldig. Ze brengen leven in je tuin en kunnen naar hartenlust scharrelen. Het zijn bovendien prima afvalverwerkers én ze geven je lekker verse eitjes. Als je voor een legkip kiest, tenminste, want er zijn verschillende kippenrassen.

Welk kippenvoer je geeft, hangt dan ook af van de kip. Horta heeft verschillende graanmengelingen, maar ook grit, meel of korrels.

Daarnaast moeten kippen altijd vers drinkwater ter beschikking hebben. Voorzie dus een plek voor een drinkbak in het kippenhok. In dat hok zitten de kippen niet alleen lekker droog, maar ook veilig van roofdieren uit de buurt, zoals vossen.

Je begrijpt dat er wel wat komt bij kijken om kippen gezond en gelukkig te houden, maar het loont de moeite. In ruil brengen ze leven in je tuin en krijg je lekkere eitjes!

Het juiste kippenvoer

Aangepaste voeding is belangrijk voor je kippen, kuikens of ander pluimvee. Meer zelfs: het kan het aantal eitjes beïnvloeden! Daarom vind je bij Horta kwaliteitsvoeders die zijn aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften per levensfase van je kippen. Want kuikens hebben natuurlijk andere voeding nodig dan volwassen kippen.

Naast de diverse soorten kippenvoer, vind je ze ook in verschillende vormen. Zo zijn er (verrijkte) graanmengelingen, grit, korrels, kruimels of meel. Elke vorm heeft specifieke voordelen, zoals het bevorderen van de spijsvertering of als aanvulling op het gewone voer. Ook dagelijks, vers drinkwater is essentieel voor een goede gezondheid.

De vier soorten kippenvoer

Juiste kippenvoer
Keuze kippenhok

De keuze van het kippenhok

Een kippenverblijf moet vooral droog, tochtvrij, ruim genoeg en veilig zijn. Daarom heb je niet alleen een kippenhok nodig, maar ook een ren, een afsluiting, bodembedekking en een beveiliging tegen indringers. En gelukkig vind je dat allemaal bij Horta.

Zoals een duurzaam, geïmpregneerd Horta kippenhok. Of de een automatische hokopener, waardoor je kippen veilig binnen zitten en jij niet het zelfs van op afstand kan openen en sluiten. Handig! Hoeveel ruimte je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel kippen je wilt houden. En we geven je natuurlijk ook graag enkele tips om je kippen netjes te onderhouden. Je kippen zullen je dankbaar zijn!

Zo hou je het kippenhok proper