Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

De beste zorg voor je paard

Paard
Paard

Om een paard te houden, heb je voldoende ruimte nodig. Zodat je paard voldoende beweging krijgt en zijn benen kan strekken en ook zodat hij genoeg te grazen heeft op de weide. Daarna kan hij zich terugtrekken in een propere en droge stal.

Verzorg zijn hoeven geregeld en zorg dat hij continu voeding (boordevol vezels) ter beschikking heeft. Je paard moet namelijk heel veel kunnen kauwen om een voldaan gevoel te krijgen. Zorg ervoor dat hij aangepaste voeding krijgt: een jong veulen heeft andere behoeften dan een senior.

Ook een degelijke, veilige weideafsluiting mag niet ontbreken net als een dazenval om je paard te beschermen tegen die lastige insecten.

Dat en nog véél meer vind je bij Horta. Kom langs in je Horta winkel voor een antwoord op al jouw vragen. Want een gezond paard, is een gelukkig paard.

Draag zorg voor je paard

Paarden zijn grote, oersterke, maar ook kwetsbare dieren. Paarden verzorgen, is dan ook geen kleinigheid.

Een paard moet continu gestaag kunnen eten om aan zijn kauwbehoefte te voldoen en de aanmaak van speeksel te stimuleren. Daarnaast moet hij dagelijks bewegen en heeft hij een droge en propere stal nodig. Ook een goede hoefverzorging en dagelijks vers drinkwater zijn essentieel.

Borstel je paard wekelijks en controleer hem ineens ook op parasieten. Zeker in de zomer moet je je paard beschermen tegen lastige insecten ... en de hitte. In de winter moet je extra omega 3 in zijn voeding.

Een keer per jaar moet je de volledige stal uitkuisen, proper spuiten en desinfecteren. Laat ook zijn gebit jaarlijks controleren en vraag de dierenarts om de nodige vaccinaties.

Een goede paardenverzorging vraagt wat inspanning van de ruiter, maar geloof ons: het is het waard. Op deze website en in onze Horta winkel vind je alles om je paard gezond te houden!

Verzorgen paard
Paard in de weide

Een goede omheining voor je paardenweide

Om je paard en de omgeving te beschermen, moet je een goede omheining voorzien rond zijn weide. Anders kan hij schade berokkenen of zichzelf pijn doen.

Als eigenaar ben je aansprakelijk voor de schade die een ontsnapt dier veroorzaakt. Maar je dier kan zich ook ernstig kwetsen of op z’n minst flink schrikken wanneer het de wijde wereld in trekt. Het is dus van het allergrootste belang dat de weide waarin je dieren te grazen worden gezet, van een degelijke afsluiting is voorzien.

Zo’n afsluiting moet aangepast zijn aan de weide en de dieren. Omdat ze moet voorkomen dat je paarden ontsnappen, moet ze uiteraard hoog, maar onderaan ook laag genoeg zijn.

Minimale hoogte:

  • voor pony’s: 1 m
  • voor paarden: 1,25 m
  • voor hengsten: 1,4 m

De omheining moet stabiel, veilig en duidelijk zichtbaar zijn zodat je paarden zich niet blesseren. Om te voorkomen dat paarden tegen de afsluiting gaan schuren, moet je zowel boven- als onderaan schrikdraad aanbrengen. Prikkeldraad is absoluut af te raden. Het is dieronvriendelijk en kan ernstige verwondingen veroorzaken.

Verschillende types afrastering

Voeding voor jouw paard

18Plus 15kg
€ 18,95
Appelazijn 1l
Vanaf € 5,60
Meerdere varianten
PROMO
Breeding - Juniorix 20kg
Vanaf € 16,90 € 17,90
PROMO
Breeding - Probreed Mix 20kg
Vanaf € 17,40 € 18,40
PROMO
Breeding - Probreed Pellet 20kg
Vanaf € 16,15 € 17,15