Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Alles wat je nodig hebt om duiven te houden

Duif
Duif

Duiven komen voor in verschillende soorten en maten. Je kan duiven houden om aan wedstrijden mee te doen, voor de fok of je kan kiezen voor mooie sierduiven. Wat je ook verkiest: bij Horta helpen we je graag met mooie producten en gepast advies.

Duiven houden, is een intensieve maar prachtige hobby. Het zijn zachtaardige vogels die makkelijk gehecht kunnen geraken aan jou als verzorger. Daarom raden we aan om minstens een halfuur per dag met hen door te brengen in hun hok. Dat hok moet ruim genoeg, droog en proper zijn en je moet ze natuurlijk kwalitatief duivenvoer geven. Verder hebben deze beestjes niet veel nodig!

Een duif kan tien tot veertien jaar oud worden
als die goed wordt verzorgd, kwalitatief duivenvoer krijgt en regelmatig wordt gecontroleerd op ziektes.

Zet je je eerste stappen als duivenmelker? Dan is het nuttig om, voor je het nodige in huis haalt, eerst te bedenken met welke soort duiven je aan de slag wilt. Wil je gevleugelde vrienden houden als hobby of wil je dat ze meedoen aan wedstrijden? Dat kan allemaal, als je maar inspeelt op hun specifieke behoeften.

Duif houden
Duiven verzorgen

Duiven verzorgen

Kwaliteitsvoer, vers drinkwater en een proper hok zijn een must voor elke duif. Verder stem je de beste zorg voor je duiven natuurlijk best af op je duif.

Een sportduif moet geregeld trainen en op tijd kunnen recupereren. Een jonge duif heeft wat extra aandacht nodig in de eerste weken en een duif in de rui heeft vooral veel rust nodig.

Hygiëne en een goede gezondheid zijn essentieel voor gelukkige duiven. Mijten en bloedluizen kunnen je duiven flink wat last bezorgen, dus die ongewenste bezoekers wil je natuurlijk vermijden. Ga preventief te werk: leg tabakstelen in het nest en de volière van je duiven en maak regelmatig het hok schoon. Je kan duiven ook preventief behandelen tegen parasieten.

Duiven houden, doe je niet zomaar. Het is een bijzonder boeiende hobby en om elke duif de juiste verzorging op maat te bieden, is het belangrijk om je goed te informeren. Je bent altijd welkom in je Horta winkel voor gepast advies!