Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
welke krabpaal kiezen

3 redenen waarom een krabpaal onmisbaar is voor je kat

Een krabmeubel is het ideale hulpmiddel om je kat te laten spelen, slapen en observeren. En daar heb je heel veel variatie in: van krabpalen over kattenbomen tot krabtonnen, allemaal in mooie designs. Je kat zal zich heerlijk kunnen uitleven. Want er zijn drie redenen waarom je kat moét kunnen krabben.

1. Nagels onderhouden

Door regelmatig te krabben, verwijdert ze de dode laag van de nagels en houdt ze haar klauwen scherp en vrij kort. Met lange en stompe klauwen kan de kat moeilijk bewegen en jagen, het blijft tenslotte een klein roofdier.

2. Geur achterlaten

Je kat laat een geur achter die dienstdoet als een merkteken. De afgescheiden geur komt via klieren op de kussentjes van de pootjes terecht. Met dit merkteken wil je kat haar aanwezigheid benadrukken en de stempel geven aan haar eigendom. En doe geen moeite: mensen ruiken deze geur niet.

3. Een goede workout

Haar klauwen slijpen, is een uitstekende oefening voor de spieren in de rug, voorpoten en schoudergewrichten. Vooral katten zijn dol op stretchen na een lange slaap.

TIP! Soms gaat je kat gewoon haar krabpaal te lijf om je aandacht te trekken. Etenstijd of wil ze even knuffelen?

waarom krabpaal
krabboom

Kattenboom

Kies je voor een klassieke krabpaal? Krabkarton, voor een kat die graag horizontaal krabt en een krabmeubel dat lang meegaat? Of ga je voor een kattenboom? Een ‘boom’ heeft verschillende verdiepingen en biedt meerdere ligplateaus en vaak zelfs knusse schuilhokjes. Dat sluit perfect aan bij het natuurlijke instinct van je kat als jager. 

Katten hebben graag controle. Dankzij een kattenboom kunnen ze vanuit de hoogte perfect hun omgeving observeren. Kies dus een strategische plaats uit in de woonkamer voor je kattenboom. Zo voelt je kat zich ook veiliger. Want naast jager, is je kat zelf ook een prooidier.

TIP! Heb je één kattenboom, maar meerdere katten? Dan zal je merken dat die helpt om de rust en vrede tussen je katten te bewaren. De dominantste kat zal het hoogste plaatsje opeisen. De andere kat(ten) moet(en) vrede nemen met een lager niveau. Maar idealiter hanteer je het +1 principe: voorzie telkens één extra krabmogelijkheid. Heb je twee katten? Zorg dan voor minstens drie krabmeubelen.

krabpaal meerdere katten

Voor je kat

Casa Teddy donkergrijs
Vanaf € 44,95
Meerdere varianten
JESS - Kattenmand
Vanaf € 13,95
Meerdere varianten
Kattenhuis Vilar Groen
Vanaf € 34,95
Meerdere varianten
Kattenmand Fluco roze
Vanaf € 29,95
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Aan krabmeubelen geen gebrek bij Horta. Een krabton, krabpaal of kattenboom in alle mogelijke kleuren, vormen en groottes. Kies er een of meerdere die het best in je interieur en bij je kat(ten) past en geniet van het resultaat.