Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Comfortabele slaapplek voor hond

3 tips voor een perfect hondenkussen

Lekker uitrusten doe je liever op het juiste kussen. Maar hoe kies je een hondenkussen? Drie zaken om op te letten.

Na een flinke wandeling wil je hond lekker lang liggen. Dan heb je een heerlijk zacht hondenkussen nodig. Uiteraard moet dat vooral comfortabel zijn, maar wat nog meer?

1. Voldoende steun

Uiteraard. Aan een kussen heb je niets als het niet comfortbal en zacht is. Maar je wilt ook dat het je hond voldoende ondersteunt. Hij brengt er tenslotte genoeg tijd op door. De ondersteuning is vooral afhankelijk van de vulling. Idealiter kies je voor een kussen met memory foam (geheugenschuim), dat telkens weer de vorm aanneemt van je hond en hem op die manier optimaal ondersteunt.

2. Size matters

Het hondenkussen moet zeker groot genoeg zijn. Elke hond is anders, maar over het algemeen kan je uitgaan van deze verhouding:

  • Kleine/middelgrote hond (< 10 kg) : kussen vanaf B 55 x D 80 cm
  • Middelgrote/grote hond (10-20 kg) : kussen vanaf B 70 x D 100 cm
  • Grotere hond (20-40 kg) : kussen vanaf B 90 x D 125 cm

Ook een dikke vulling zorgt voor een beter comfort. Een goed hondenkussens is sowieso dikker dan een hondenmand en ligt automatisch zachter. Bovendien zijn er geen hoge randen, waardoor je hond makkelijker warmte kan afgeven.

TIP! Check de dikte van de vulling door verschillende kussens op te tillen en te voelen hoe zwaar elk kussen is ten opzichte van de rest.

Hondenkussen

3. Gebruiksvriendelijk

Deze is vooral voor jou, het baasje. Een kussen dat waterafstotend is en waarvan de hoes afneembaar en wasbaar is, zal jouw leven véél gemakkelijker maken. Je hond is uitgeteld, maar ook vies na een wandeling in het bos? Geen probleem, na zijn dutje spoel je zijn kussen gewoon af of was je de hoes in de wasmachine.

Hondenkussens

Rattan - Cushion Bed
Vanaf € 49,95
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Boxpillow Nano - XL
Vanaf € 74,95
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Classic
Vanaf € 49,95
Meerdere varianten
Denim - Boxpillow
Vanaf € 89,95
Meerdere varianten
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.