Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

5 redenen om je hond of kat premium voer te geven

Wie Horta kent, weet dat we het vaak hebben over premium voeding voor je hond of kat. Dat doen we niet zomaar, de voordelen zijn legio. In dit artikel behandelen we dan ook de belangrijkste pluspunten van premium voeder voor jou én je huisdier. Maar eerst: wat bedoelen we met premium voeding en hoe herken je het in de winkel?

Wat is premium voer?

Onder premium hondenvoer of kattenvoeding verstaan we brokken van hoge kwaliteit, die meer dierlijke eiwitten bevatten en voedingsstoffen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van je hond of kat. Dat is essentieel voor een goede gezondheid en een optimaal welzijn van je huisdier, in elke levensfase.

Premium voeding is dus perfect uitgebalanceerd voer op basis van hoogwaardige ingrediënten en bevat altijd  de correcte verhouding mineralen, vitaminen en omega 3 en 6. De precieze samenstelling hangt dan ook af van de grootte, de leeftijd, het ras en de gevoeligheid van je huisdier.

Premium voer herkennen

Premium honden- of kattenvoer, hoe herken je dat in de winkel? Wel, let goed op de samenstelling van het voer dat vermeld staat op de verpakking. Daar moet vlees als eerste ingrediënt staan. Is dat het geval, dan heb je voer waarvan je weet dat je met hoogwaardige voeding te maken hebt.

Nog een extra tip: let ook op de manier waarop dit vermeld staat op de verpakking. Als er sprake is over een percentage ‘vers vlees’, dan zit hier nog vocht in. Hierdoor kan het effectieve percentage vlees veel lager liggen. Kijk liever naar de hoeveelheid ‘gedehydrateerd vlees’: dát is het effectieve vleesgehalte in de formule.

De 5 voordelen van premium voeding

GEZOND

Een tekort of een teveel aan bepaalde voedingsstoffen is nadelig voor de gezondheid. Van premium voeding weet je zeker dat het altijd de juiste combinatie van hoogwaardige ingrediënten bevat en de correcte verhoudingen tussen essentiële mineralen, vitaminen en omega 3 en 6.

TIP! Horta PURE bevast naast de juiste verhoudingen aan eiwitten, vetten en koolhydraten ook natuurlijke antioxidanten. Die dragen bij tot een sterk immuunsysteem en helpen de veroudering van de lichaamscellen tegen te gaan.

Welke Horta PURE heeft jouw hond nodig?

OP MAAT

Elke hond of kat is uniek, hun voedingsbehoeften dus ook. Zowel qua grootte, leeftijd als ras heeft je huisdier specifieke voedingsstoffen nodig. Daarnaast zijn er ook eventuele gezondheidsproblemen. Allemaal zaken waar je met de juiste premium voeding op kan inspelen. Die voeding is gepersonaliseerd en op maat samengesteld om aan die specifieke noden te voldoen. Zelfs tegen problemen zoals overmatige haaruitval, allergieën of een slecht gebit bestaat een juiste premium voeding!

LEKKER

Honden verdragen verandering niet zo goed. Dat betekent dat zij niet staan te springen om regelmatig van voer te veranderen. En dat wat je geeft, dus best alles bevat wat hij nodig heeft. Dan helpt het als je premium voer kan geven, dat altijd een hoge voedingswaarde en smakelijkheid garandeert. Zo krijgt hij toch alles binnen wat hij nodig heeft. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je kat.

GOEDKOOP

Op het eerste zicht misschien niet, dat zal je zelf ook wel merken. Maar op langere termijn is premium honden- of kattenvoeding zeker voordeliger. Dat zit zo: dankzij de hoge kwaliteit van de brokken zal je huisdier premium voer beter verteren. Zo zal hij een meer voldaan gevoel hebben en minder grote porties nodig hebben. En dus minder voer nodig hebben om wel in al z’n behoeften te voorzien!

PROPER

Niet alleen zorgt de makkelijke verteerbaarheid en hoge kwaliteit voor minder maaltijden, het zorgt er natuurlijk ook voor dat je huisdier de nodige voedingsstoffen beter opneemt en toch veel minder ontlasting zal hebben. Bovendien zal die van een veel betere consistentie zijn. Je zal het verschil al heel snel merken!

Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.