Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Ideale kattenmand

5 tips voor de ideale kattenmand

Katten slapen een flink deel van de dag. Dat is natuurlijk al een uitstekende reden om een goede kattenmand in huis te halen, maar het is ook goed dat je kat haar eigen plekje heeft waar ze zich kan terugtrekken. Zo voelt ze de verleiding niet om in je bed te slapen (en daar haren achter te laten) én kan jij je interieur verfraaien. Want het oog wil ook wat, toch? En dus: 5 tips bij de keuze van een mand voor je kat.

1. Comfortabel

De eerste en belangrijkste factor. In de zomer heeft je kat graag een luchtige slaapplek, in de winter zoekt ze de warmte op. Voorzie daarom verschillende slaapmogelijkheden. Bijvoorbeeld een leuke mand, een zacht kussen én een hangmat voor je kat die je aan de radiator kan bevestigen.

2. Groot

Voor je een keuze maakt, meet je best eerst je kat eens van kop tot staart ... plus een paar centimeter extra. Je kat zal zich vaker oprollen in haar mand, maar soms ook volledig willen uitstrekken. Jij hebt toch ook graag wat bewegingsruimte in je bed? Zeker voor de grotere raskatten als een Maine Coon, is het belangrijk om rekening te houden met de lengte en het gewicht bij het uitkiezen van een mand.


3. Rustig

Na een hele dag spelen of jagen, trekt je kat zich graag terug in een veilige, beschutte plek. Het geeft haar een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Overweeg daarom ook originele slaapplekken zoals een tipi of een iglo, waarin je kat haast volledig verstopt is!

Beste kattenmand

4. Toegankelijk

Niet onbelangrijk, zeker als je een oudere kat of net een heel jonge kat in huis hebt. Let dan vooral op de hoogte van de randen en de instap van de mand. Ze moeten er tenslotte wel makkelijk in en uit kunnen.


5. Proper

Deze is voor jou. Kies voor een kussen of een mand waarvan de hoes afneembaar en makkelijk wasbaar is. Da’s wel net zo proper. Je kat houdt niet erg van wasverzachter, maar gebruik dan een rustgevende spray, zodat ze zich toch lekker thuis voelt op haar propere slaapplekje.

TIP! Gaat je kat niet in haar nieuwe mandje of krabpaal? Verplaats het dan. Katten liggen niet graag op ‘tochtplekjes’ aan het raam of deur en willen vooral graag de hele ruimte kunnen waarnemen. Zeker als er meerdere katten in huis zijn. Het geeft hen een veilig gevoel.

Ontdek ons aanbod

Casa Teddy
Vanaf € 44,95
Meerdere varianten
JESS - Kattenmand
Vanaf € 13,95
Meerdere varianten
Kattenhuis Vilar Groen
Vanaf € 34,95
Meerdere varianten
Kattenmand Fluco roze
Vanaf € 29,95
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Meerdere varianten
PROMO
Shell kattenmand
Vanaf € 19,96 € 24,95
Meerdere varianten