Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Bodembedekking voor knaagdier

Bodembedekking voor de kooi van je knaagdieren

Een goede bodembedekking is essentieel om vocht te absorberen en geurtjes te elimineren. Wat zijn de verschillende opties?

Gerecycleerd papier/karton

Een zachte bodembedekking gemaakt van 99% gerecycleerd papier met verschillende voordelen:

  • Stofvrij
  • Neemt veel vocht op
  • Laat geen vlekken achter, voorkomt zo ook vieze geurtjes
  • Economische bodembedekking, gaat lang mee
  • Volledig veilig voor je knaagdier en zonder toevoegingen van chemicaliën

TIP! Kranten zijn minder handig. Ze absorberen niet zo goed, zitten niet comfortabel voor je knaagdieren en zijn vooral vervelend om op te ruimen.

Bodembedekking
Bodembedekking knaagdier

Houtvezel

Houtvezel absorbeert uitstekend, maar is wat harder voor je knaagdieren om op te stappen en te zitten. Je let dus best op de kwaliteit én de samenstelling van de houtvezel. Want houtvezel die niet voldoende is samengeperst, kan heel wat stof maken. Dat is niet goed voor de luchtwegen van je knaagdier. Bij Horta vind je enkel houtvezel die aan de goede normen voldoet.

Hennepstro

Hennepstro is zachter dan stro of houtvezel en absorbeert heel goed.

Stro

Stro is warm én absorbeert goed. Konijnen knabbelen al eens graag aan stro en dat kan geen kwaad. Let wel op dat ze geen stro eten met resten van uitwerpselen, dat kan zorgen voor wormen in hun darmen.

Hooi?

Hooi is geen geschikte bodembedekker, want het behoort tot het ruwvoer is een essentieel onderdeel van het dieet van je knaagdier.
Bodembedekking knaagdier

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.


Ontdek de Horta winkel in je buurt