Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Bodemverbeteraar in je moestuin

Een bodemverbeteraar is een verrijking voor de grond in je moestuin. Het voor een bijzonder lichte bodemstructuur zorgen.

Een bodemverbeteraar bestaat uit natuurlijke materialen die geleidelijk voedingsstoffen afgeven aan je groenten. Het is een rijke energiebron voor het bodemleven en dus belangrijk om groenten te kweken.

Eens de bodemverbeteraar is afgebroken, blijft er humus over. Die zorgt voor een mooie en korrelige structuur, waardoor de bodem van je moestuin veel zuurstof bevat en optimaal water en voedingsstoffen vasthoudt. Als je groenten kweekt in grond die verrijkt is met een bodemverbeteraar, zullen ze sneller groeien en een sterker wortelgestel ontwikkelen.

TIP! Verwerk de bodemverbeteraar in de bovenste 15 cm van de grond van je moestuin. Meng je een bodemverbeteraar met zware grond, dan zal die beter draineren

ACTIE
Beste prijs-kwaliteit
Koemest 25kg
€ 16,95
Beste prijs-kwaliteit

Wil je graag weten wanneer je bepaalde groenten of fruit kan zaaien of planten? Wanneer mogen die dan in volle grond? En wanneer is het tijd om mijn favoriete groentjes te oogsten? Met onze handige Horta Moestuinkalender heb je al deze informatie bij de hand.
 

Vraag de gratis Moestuinkalender aan