Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Dag kerstboom hallo kamerplant

Dag kerstboom, hallo kamerplant!

Zodra de feestdagen achter de rug zijn, mag ook de kerstboom vertrekken. Ben je nu gewend geraakt aan een gezellig groen hoekje in de woonkamer, dan is een mooie kamerplant de oplossing. Wij selecteerden voor jou vijf mooie, grote en onderhoudsvriendelijke planten!

Yucca

De Yucca of ‘Palmlelie’ komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika.
Het is een stoere en makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij slaat water op in zijn stam en hoeft dus niet te vaak water te krijgen. Hij verkiest een plaats met veel licht.


Yucca
Dracaena marginata

Dracaena Marginata

De ‘Drakenbloedboom’ komt voornamelijk voor in de tropen van Azië en Midden-Amerika. Je herkent hem aan de streep of strepen die over de volledige lengte van het blad lopen. De kleur van die strepen kan variëren van geel tot wit of roze. Ook deze plant heeft weinig verzorging nodig. Geef hem pas water wanneer de grond droog aanvoelt. Zijn favoriet plekje is in de (half)schaduw.


Areca lutescens

De Areca of de ‘Goudpalm’ moet altijd vochtig blijven zonder dat zijn wortels in onder water staan. Hij verkiest trouwens lauw water dat je van bovenaf geeft en dus niet via een schaal langs de onderkant. Hij verdraagt direct zonlicht niet voor lang, maar heeft wel graag veel licht. Een raam naar het noorden gericht is dus ideaal.

Areca
Strelitzia

Strelitzia Nicolai

De ‘Paradijsvogelplant’ dankt zijn bijnaam aan de prachtige bloem. Deze plant komt uit Zuid-Afrika. Het zal je dus niet verbazen dat hij niet te vaak water moet krijgen. Een keer in de week volstaat, laat de grond wel altijd eerst droog worden voor je hem opnieuw giet. In de winter blijf je wekelijks water geven, maar minder. Sproei de plant geregeld, zo verwijder je stof en voorkom je ongedierte.

Ficus Amstel King (gevlochten stam)

Je vindt de ficus in verschillende soorten en grootten. Hij vraagt ook geen speciale verzorging en dat maakt hem al jaren een populaire kamer- of kantoorplant. Zorg dat hij altijd licht vochtig staat en geef hem dus liever wat vaker kleine hoeveelheden water per keer. De ficus geniet van zonlicht. Kies dus een plekje met minstens 5 uur zonlicht per dag. 

Ficus amstel king
Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.