Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Charme serre

De charme van een serre

In een serre, kas of tuinkas start de lente altijd wat vroeger dan in je tuin. Daarom is het ideaal om ook buiten het seizoen je eigen groenten of planten te kweken. Bij Horta vind je dan ook een ruime keuze aan serres van verschillende grootten en materialen. Je vindt zeker en vast een serre op maat.

Hét grote voordeel van een serre is dat je het tuinseizoen flink kan verlengen. Als je je moestuin verstandig inplant, kan je zo zelfs het hele jaar door van verse groenten genieten. Je creëert namelijk een microklimaat waarbinnen de temperatuur in het voorjaar veel sneller stijgt — en jij dus ook sneller aan de slag kan. Je bent ook beter beschermd tegen neerslag en wind, waardoor ook zuiderse groenten een interessante optie worden! Ook in het najaar kan je langer werken in de moestuin en nog een flink stuk in de herfst tomaten oogsten.

Een extra bonus is de trend om je serre ook in te richten als extra relaxruimte. Met een comfortabele ligstoel, mooie hangplantjes en mooie decoratie, creëer je plots een stijlvolle zithoek in je tuin. Tussen de groenten en kruiden!

Naast de traditionele serres heb je ook varianten, afhankelijk van wat je wilt kweken of hoeveel plaats je hebt. Denk maar aan kweekbakken of tunnelserres.

Vind een serre op jouw maat.

Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.