Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
 Schop

De juiste schop voor de job

Voor elk type grond is er een specifieke spade of schop. Je keuze hangt vooral af van welk karwei je wilt aanpakken en van de ondergrond die je wilt bewerken. Ben je van plan om je tuin om te spitten? Dan ben je op zoek naar een spade of een spitvork. Wil je de grond losmaken

Eerst dit: er is een belangijk verschil tussen een spade en een schop. Een spade is bedoeld voor het echte spitwerk, een schop gebruik je beter om te scheppen. Kies dus in functie van het karwei. Er zijn ook verschillende soorten spades en schoppen.

TIP! Bats, panschop, schep of steekschop zijn allemaal synoniemen van de schop.

Spade

Je herkent de spade aan het rechthoekig blad met scherpe randen. Hierdoor is het rechter, langer en sterker dan een schopblad. Met de spade kan je spitten, graven, hakken en wrikken: alles om de grond los te krijgen of hem luchtiger en waterdoorlatend te maken. Dankzij het scherpe blad is de spade ook geschikt om planten uit te steken of wortels af te breken.

TIP! Om de bovenste laag van je grond los te werken en om te woelen, kan je ook gebruik maken van ander gereedschap, zoals een spitvork.

Let bij je aankoop op de kwaliteit van de spade en de steel. Kies je voor een houten steel of eentje uit glasvezel? Wil je een T-steel, D-steel of bolsteel?

Spade
 Schop

Schop

De schop heeft een groot, rond, afgewerkt blad. Dat maakt de schop uitermate geschikt om losse substanties op te scheppen. Denk aan zand, mest of een losse bodem. De bekendste soorten zijn dan ook de zandschop of de betonschop.

Je kan met een spade ook scheppen en met een schop kan je heus wel wat graven. Maar je zal snel merken dat een klus plots veel lastiger wordt. Het juiste gereedschap zorgt ervoor dat je sneller klaar bent, het resultaat beter is én je lichaam veel minder zwaar wordt belast. Je Horta expert in de winkel kan je helpen bij je keuze. Altijd welkom!

Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.