Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Reiskooi hond

De voordelen van een bench

De bench is een onmisbaar hulpmiddel om je puppy te trainen, maar komt ook voor volwassen honden nog handig van pas. Op welke manier komt die dan van pas? En eerst en vooral: hoe krijg je je puppy zover dat hij in de bench wil kruipen?

Wat is een bench?

Een bench (of kamerkennel of draadkooi) is een multifunctionele kooi op maat van je hond. Het kan dienen als slaapplek, als transportbox, maar ook als hulpmiddel om je hond te trainen. Je hond überhaupt in een bench krijgen, vraagt al wat oefening:

  1. Doe je hond in de bench en geef hem eten of een snoepje.
  2. Laat het deurtje eerst nog open. Sluit het daarna, telkens iets langer, en ga even uit het zicht staan.
  3. Open de bench alleen maar als je hond netjes stilzit. Anders heeft hij snel door wat hij moet doen om er uit te komen.

Het nut van een bench

Zindelijkheidstraining
De bench is het ideale hulpmiddel voor de zindelijkheidstraining van je hond.

  • Hij zal het als zijn nestje beschouwen en dat proberen proper te houden.
  • Neem voldoende tijd om je hondje uit te laten, doe hem daarna meteen in de bench. Hij zal snel in slaap vallen.
  • Telkens hij wakker wordt, laat je hem opnieuw uit en de zindelijkheidstraining zal als vanzelf gaan.

Ben je er even niet? Doe je hondje dan in de bench. Hij geniet van zijn veilig rustplekje én kan geen kattenkwaad uithalen.

Geduld
Je kan je hond ook goed gedrag aanleren met behulp van een bench. Je wilt bijvoorbeeld niet dat hij komt bedelen terwijl jullie aan tafel zitten — je hond mag trouwens geen tafelrestjes eten. Om dat bedelen te vermijden of af te leren, stop je best je hond in een bench terwijl jullie eten. Laat hem er pas uit na het eten en geef hem dan een lekkere Horta snack. Vrij snel zal hij het logisch vinden om even te wachten tot zijn baasje heeft gegeten en zal hij geduldig wachten tot hij aan de beurt is.

Draadkooi voor honden
Hondenbench

Waarop moet je letten?

TIP! Koop de bench op grootte van een volwassen hond. In het begin kan je de bench voor je puppy verkleinen met een tussenschot. Zo kan de draadkooi meegroeien met je hond.

  • Let uiteraard op het formaat, je hond moet er tenslotte in passen. Maar kijk ook naar de afstand tussen de spijlen. Je hond mag zijn hoofd niet tussen de tralies te steken.
  • Een andere tip is om een deken over de bench te leggen. Op die manier zijn de tralies minder zichtbaar én krijgt je hond minder prikkels. Hij zal zich veiliger voelen.
  • Ten slotte zijn er ook speciale benchmatten of benchkussens die je op de bodem kan leggen. Zo ligt je hond wat zachter.

Je ziet het: een hondenbench is makkelijk in gebruik en heeft verschillende voordelen. Je Horta winkel heeft verschillende modellen in de aanbieding. Aan jou de keuze.

Kom gerust eens langs in je Horta winkel voor advies op maat!