Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Kippen drinken

Drinkbak voor je kippen

Wist je dat een ei voor 70% uit water bestaat? Dan begrijp je meteen ook waarom het van belang is dat je kippen dagelijks drinken, zeker als je verse eitjes verwacht.

Om je kippen aan te zetten om voldoende te drinken, moeten ze vlot toegang hebben tot proper, vers drinkwater. Voorzie daarom elke dag een drinkbak met vers water (minimaal 150 ml water per kip)Zorg ervoor dat het water niet bevriest bij lage temperaturen. Dat presenteer je liefst in een drinkbak of een drinkemmer voor kippen.

TIP! Wist je dat kippen niet kunnen slikken? Ze gooien hun hoofd achterover en laten water of voer op die manier naar binnen glijden.

Bij de aanschaf van de drinkbak is het van belang dat er geen ontlasting in kan komen. Drinkwater aanbieden op een schaaltje of open drinkbak, is dan ook niet aan te raden: het raakt vervuild en er is meer kans op ziektes. Liever voorzie je een drinkemmer of een drinkklok.

TIP! Leng het drinkwater aan met Vita Vogel Gustoso Darmbalans. Naast het bevorderen van de darmfunctie, minimaliseert het de bacteriële vervuiling van het drinkwater.

Winkelmedewerker
Bij Horta vind je drinkemmers voor kippen in verschillende maten en vormen. Neem een kijkje op deze website of kom eens langs in je Horta winkel!