Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Schrokgedrag bij hond

Help, mijn hond schrokt

Honden durven al eens hun maaltijd naar binnen te duwen alsof ze nog ergens moeten zijn. Dat kan een keer gebeuren, maar het is niet gezond. Wat is het gevaar en wat kan jij doen om het te voorkomen?

Risico’s van schrokken

 • Spijsverteringsproblemen. Veel voer komt ongekauwd binnen in zijn maag en dat is zeer belastend.
 • Winderigheid. Door zo wild te eten, krijgt je hond (te) veel lucht binnen.
 • Gebitsproblemen. Voldoende kauwen is ook een onderhoudsbeurt voor zijn tanden.
 • Overgewicht. Door te snel te eten, is je hond niet voldaan. Hij zal vaker eten dan nodig/goed is.

Wat kan je doen?

 • Check eerst en vooral de ligging van zijn voerbakje. Zorg dat het op een rustige plek in huis ligt, anders voelt je hond zich opgejaagd door de drukte en zal hij (te) snel zijn eten naar binnen spelen. Heb je verschillende honden? Voorzie dan voor elk van hen een ander plaatsje.

  TIP!
  Leg een omgekeerd schaaltje in zijn voederbak. Je verkleint hiermee het oppervlak en je hond kan geen grote hoeveelheden in één keer naar binnen smikkelen.

 • Kies voor een anti-schrokbak. Sommige honden eten nu eenmaal veel sneller dan andere. Door zijn voer aan te bieden in een speciale voederbak, moet je hond meer moeite doen om tot bij het eten te komen. Een elegante oplossing voor een vervelend probleem. Je vindt verschillende anti-schrokbakken bij Horta.
 • Speel spelletjes! Door gebruik te maken van intelligentiespeelgoed kan je hond spelenderwijs tot bij zijn eten komen. Zo blijft hij in beweging, stimuleer je hem om na te denken én krijgt hij de kans niet om te schrokken.

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.