Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Tuinvogels in winter

Help onze tuinvogels door de winter

Tuinvogels mag je natuurlijk het hele jaar door voederen, maar zeker in de winter hebben ze wat extra hulp nodig. Insecten verdwijnen, bessen zijn geplukt en regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. Bovendien zijn de dagen korter en is er minder tijd om voedsel te zoeken. Hoe kunnen wij de tuinvogels helpen?

Eiwitten en vetten

Om hun lichaamstemperatuur van 40 °C op peil te houden, hebben de vogels extra energie, vetten en vooral eiwitten nodig. Van november tot april voorzie je daarom best vetrijke producten (vetbollen, pindaslingers, pindakaas ...) en mag je voedertafel goed gevuld zijn. En als je voedert, vergeet dan niet om dat niet eenmalig, maar regelmatig te doen. Zo weten de vogels dat er steeds voeder in je tuin te vinden is.

TIP! Opgelet: doe geen zout in hun drinkwater om bevriezing te voorkomen. Daarmee maak je hen alleen maar dorstiger. Steeds vers drinkwater.

  • Niet elke vogelsoort heeft dezelfde eetgewoontes. De ene lust graag insecten, de andere heeft liever zaden. De ene eet van een silo, de andere liever van een voederplank. Het voer afstemmen op je tuinbezoekers, is dus de boodschap.
  • Hang zeker ook al een nestkastje op! Dit kunnen de vogels gebruiken om in te schuilen, en zorgt ervoor dat je in het voorjaar meer kans hebt op jongen.

Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meelwormen vogels 2,5l
Vanaf € 10,95
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit