Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Gazon verticuteren

Je gazon verticuteren

Elk gazon is vatbaar voor onkruid of mos. Als je hier niets aan doet, gaan deze gewassen een viltlaag vormen en verdringen ze je gras. Zo krijgen de wortels onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen uit de bodem.

Een gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen is ernstig. Uiteindelijk leidt dit tot vervelende gazonproblemen, zoals gele of kale plekken. Daarom moet je op tijd verticuteren: je verlucht de bodem, zodat het gras weer volop voeding, water en lucht uit de bodem kan halen om gezond te kunnen groeien.

Wanneer kan je verticuteren?

Verticuteren is een vrij belastend proces voor je gras en je bodem. Je gazon zal even tijd nodig om te herstellen en (opnieuw) te groeien. Daarom is het verstandig om preventief te verticuteren tijdens het groeiseizoen. Dat betekent: in het voorjaar, vanaf 10 °C.

TIP! Als je ook wilt bekalken, doe dat dan ná het verticuteren.

Als je gazon al ernstig aangetast is door bijvoorbeeld mos, moet je eerst het gazon ontmossen voor je kan verticuteren. Nadien kan je een bodemverbeteraar over je gazon uitstrooien en Horta Herstelgazon gebruiken om het herstelproces te versnellen.

Je gazon herstellen

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.