Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
 Moestuin in 7 stappen

Je kweekbak vullen

Droom je van je eigen groenten, kruiden en fruit? Veel ruimte heb je daar niet voor nodig: een moestuinbak van een vierkante meter is al voldoende! Maar waar zet je die bak, waarmee kan je hem vullen en hoe leg je de basis voor een succesvolle oogst? Een overzicht.

Nog voor we de moestuinbak of kweekbak vullen, eerst even een check. Hebben we alles om te kunnen starten? We hebben een handig overzicht voor je, zo haal jij alles uit die vierkante meter!

Wat heb je nodig?

 1. Een moestuinbak
 2. Een antiworteldoek of gronddoek
 3. Hydrokorrels
 4. Horta universele potgrond
 5. Horta potgrond voor groenten en kruiden

Een Horta vierkantemetertuin is een vaste moestuinbak die verkrijgbaar is in twee varianten:

 • Als houten moestuinbak die je gewoon op de grond legt.
 • Als moestuinbak op een stevig onderstel, zodat je kan moestuinieren zonder je te bukken.

TIP! Naast de vierkantemeterbak kan je ook kiezen voor een modulair systeem, zoals het Ecoplanc®Connect systeem. Hierbij bepaal je zelf de lengte, breedte en hoogte van de perken.

Meer weten over het Ecoplanc® systeem?

Moestuin aanleggen in bakken

Je moestuinbak vullen: 3 lagen

Nadat je het antiworteldoek op de bodem van de moestuinbak hebt bevestigd, kan je beginnen met het vullen. Het is belangrijk dat je een luchtige bodemstructuur creëert die de inworteling bevordert en uitdroging voorkomt. Dat doe je door drie lagen te voorzien in je moestuinbak.

 • LAAG 1 — De basislaag van een moestuinbak vorm je bij voorkeur met hydrokorrels. Dankzij deze korrels wordt je moestuinbak goed geventileerd. Met deze eerste laag – van 4 à 5 cm – voorkom je wateroverlast en dichtslibbing.
  TIP! Dek deze laag hydrokorrels af met een gronddoek. Zo voorkom je dat de potgrond (laag 2) tussen de korrels valt. Op die manier verzeker je een optimale werking van de hydrokorrels en dus een goede ventilatie!

 • LAAG 2 — Gebruik de Horta universele potgrond. Deze potgrond heeft een unieke, zorgvuldig uitgebalanceerde samenstelling met luchtige veensoorten. Hij zorgt voor voldoende luchtigheid en het vermogen om goed water vast te houden. Hierdoor zal de potgrond niet inkrimpen. Bovendien is deze potgrond organisch bemest voor 100 dagen. Vul de moestuinbak voor 2/3 met Horta Universele potgrond

 • LAAG 3 — Gebruik de kwalitatieve potgrond voor groenten en kruiden van Horta. Zijn samenstelling is afgestemd op de behoeften van de verschillende groenteplanten en kruiden. Horta potgrond voor groenten en kruiden is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen verrijkt met organische voeding voor 100 dagen en natuurlijke magnesiumkalk. Het toegevoegde lavameel zorgt voor een evenwichtige lucht- en waterhuishouding en sterke planten. Deze kwaliteitspotgrond garandeert een optimale groei en smaakvolle groenten. Deze derde laag maak je tot je moestuinbak is gevuld. Laat wel nog een gietrand over.

Nu is je kweekbak klaar voor de volgende fase: zaaien en planten. Dan heb je plantjes en zaden nodig, je leest er hier alles over.

Kweekmateriaal voor de moestuin

PROMO
Vierkantemetertuin op hoogte
Vanaf € 109,95 € 139,00
Beste prijs-kwaliteit
PROMO
Vierkantemetertuin op hoogte
Vanaf € 79,95 € 99,50
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
AHA!-VOORDEEL
Decoratieve sierschors 15/25 mm 60l
Vanaf € 9,95 € 11,25
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
AHA!-VOORDEEL
Mulch 15/25 mm
Vanaf € 5,95 € 6,75
Beste prijs-kwaliteit
ACTIE
Meerdere varianten