Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Snoeigereedschap

Je snoeigereedschap onderhouden

Goed onderhouden snoeigereedschap gaat langer mee en is veiliger en makkelijker om mee te werken. Bovendien zal je een mooier snoeiresultaat bekomen én blijven je planten, bomen of struiken gezond.

Goed onderhouden

  • Maak schoon na elk gebruik. Zo voorkom je dat het door vuilresten niet meer optimaal functioneert of door vocht kan roesten.
  • Daarna moet je snoeigereedschap oliën om roestvorming te voorkomen. Je gereedschap zal ook makkelijker en beter functioneren.
  • Slijp je snoeigereedschap regelmatig en zorg dat het altijd goed scherp is. Het is veiliger én je plant zal sneller herstellen na een snoeibeurt.
  • Werkt je snoeischaar of takkenschaar niet meer soepel? Demonteer ze dan om te kijken of er nergens een defect is of vuilophoping is ontstaan tussen één van de bewegende delen.

Op tijd ontsmetten

Snoeien doe je wanneer een boom of struik te groot wordt, de bloemen niet mooi uitkomen, of als er takken in de weg zitten. Vaak zit er dan ook dood hout tussen en dat kan een bron van ziekte en schimmels zijn. Door je snoeigereedschap regelmatig te ontsmetten, voorkom je dus dat je eventuele ziektes overdraagt op andere, gezonde takken of planten.

TIP! Behandel de snoeiwonden met een wondafdekmiddel om schimmelinfecties te voorkomen.

Je snoeigereedschap kan je ontsmetten in drie eenvoudige stappen.

  1. Verwijder plantenresten van je snoei-, takken of heggenschaar met een staalborstel
  2. Maak de schaar droog met een droge doek
  3. Spray de snoeischaar in met ontsmettingsspray

TIP! Vergeet niet om beide bladen aan beide kanten te behandelen.

Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.