Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Kattenbakvulling

Kattenbakvulling

Wat is nu de beste kattenbakvulling of kattengrit? Er zijn verschillende opties, die allemaal geur- en vochtabsorberend zijn, maar het meest correcte antwoord op die vraag is eigenlijk nog simpeler: de vulling die je kat het liefst gebruikt. Want als je kat het niet fijn vindt aan haar pootjes, kan ze zelfs onzindelijk blijven of worden. Dat wordt dus: uittesten! We overlopen je opties.

Klontvormende kattenbakvulling

Absorbeert geurtjes en ‘smelt’ zodra ze met vloeistof in aanraking komt. Er worden klonters gevormd die jij ten slotte makkelijk kan wegscheppen. Bovendien gaat deze vulling lang mee. De meest gekende is de bentoniet en die vind je in verschillende geuren, de meest gekozen is er eentje met babypoeder.

Kattenbakvulling

Niet-klontvormende kattenbakvulling

Absorbeert geurtjes én vocht: de vulling valt uit elkaar zodra ze met vloeistof in aanraking komt. Je hoeft dus niet te scheppen, maar de volledige inhoud kattengrit ineens vervangen.

Soort kattenbakvulling

Silicaat kattenbakvulling

Absorbeert zeer efficiënt vocht dankzij de unieke structuur. Zeer zuinig, want dat betekent dat het grit tot vier weken in de kattenbak kan blijven, zónder last van geurtjes. Uitwerpselen van je kat schep je er makkelijk uit doorheen de dag. Na vier weken ververs je de volledige kattenbak.

Materiaal kattenbakvulling

Milieubewuste kattenbakvulling

Vulling op basis van papier- of houtkorrels die 100% biologisch afbreekbaar en/of composteerbaar zijn.

TIP! Merk je dat er soms wat aan de pootjes blijft hangen? Gebruik dan een kattenbakmat die de korrels opvangt.

Vorm kattenbakvulling

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.