Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Meststoffen voor je planten

Meststoffen voor je planten

De juiste meststoffen zijn onmisbaar in elke tuin. Dat is voor je planten in de siertuin niet anders. Deze meststoffen zijn aangepast aan specifieke planten, bomen of struiken. Zo heb je bijvoorbeeld meststoffen specifiek voor rozen en bloemen, vaste planten, geraniums, siergrassen of voor lavendel. Zo blijven de planten in je siertuin gezond en sterk en kan je jarenlang genieten van een tuin die steeds mooier wordt.

Waarom bemesten?

De belangrijkste voedselbron voor de planten in je siertuin is natuurlijk de grond waarin ze groeien. Die bevat al heel wat noodzakelijk voedingsmiddelen, maar de kwaliteit van de bodem kan verschillen. Er is nu eenmaal rijke of armere grond. Bovendien kan je bodem bij intensieve beplanting uitgeput raken. Om een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen, is het nodig om je siertuin regelmatig te bemesten.

Wanneer bemesten?

  • In het voorjaar, wanneer het warmer wordt en er meer zonlicht is, gaan je planten, bomen en struiken flink groeien. Ze hebben dan extra veel voedingsstoffen nodig. Het ideale moment dus om je siertuin de eerste keer in het jaar te bemesten.
  • Enkele maanden later is een tweede bemestingsbeurt zeker noodzakelijk. Die wordt vaak de onderhoudsbemesting genoemd.

Welke meststoffen?

Als de planten in je siertuin het hele jaar door over voldoende voeding beschikken, blijven ze sterk en gezond én zijn ze minder vatbaar voor ziekten of schadelijke insecten. Bemest daarom altijd met organische meststoffen voor de siertuin. Die bieden heel wat voordelen:

  • Ze zijn milieuvriendelijk en bevatten enkel natuurlijke bestanddelen van dierlijk en plantaardig materiaal. Dat wordt gedroogd, gesteriliseerd en verwerkt tot meststofkorrels.
  • Organische meststofkorrels worden door de bodemorganismen geleidelijk aan afgebroken. De voedingselementen voor de planten komen langzaam vrij, tot wel 100 dagen na de bemesting. Dit zorgt voor een veel langer voedingseffect voor je planten, bomen en struiken in je siertuin.
  • Door het trage vrijkomen van de voedingsstoffen is er bovendien geen risico op uitspoeling of verbranding van de wortels. De voedingsstoffen blijven zo langer in de bodem aanwezig en gaan minder snel verloren.
  • Organische meststoffen hebben een langere werkingsduur en zijn absoluut veilig voor de planten in je siertuin.

Meststoffen voor je planten
Meststoffen voor de siertuin bevatten stikstof, fosfaat en meestal een flinke dosis kalium en magnesium. Die bestanddelen zorgen voor frisse groene bladeren en voor intens gekleurde bloemen. Sommige meststoffen bevorderen ook specifiek de groei van het wortelgestel van je sierplanten. Sterke wortels nemen meer voedingsbestanddelen en water op en zorgen voor gezonde planten.

Meststoffen voor je siertuin

Beendermeel 1,5kg
Vanaf € 8,95
Meerdere varianten
Bloedmeel 1,5kg
Vanaf € 11,25
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Buxus meststof 10kg
Vanaf € 9,95
Meerdere varianten

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.