Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Onkruid vermijden

Onkruid in je gazon bestrijden

Kies altijd een milieuvriendelijke methode om je gazon vrij te houden van onkruid. Denk maar aan mechanische (met een onkruidsteker of onkruidbrander) of ecologische onkruidbestrijding (met producten op basis van pelargonzuur). Als je geen haast hebt, zijn er nog interessante alternatieven!

Heb je tijd genoeg om met de aanleg van je gazon te starten? Dan kan je eerst aardappelen of een groenbemester op je perceel planten.

  • Bij het aanaarden van de aardappelen, wordt veel onkruid ontworteld.
  • Een groenbemester zoals gele mosterd geeft met zijn dichte begroeiing onkruid geen kans. Zaai ze ergens tussen augustus en september. Wanneer het vriest, gaan deze plantjes stuk en kan je ze achteraf onderwerken in de bodem.

Groenbemesters

Groenbemesters zijn planten waarvan de bladeren na het omspitten in de bodem snel worden omgezet. Na deze omzetting geven ze nuttige voedingsstoffen vrij die de jonge grassprietjes goed kunnen gebruiken. Bovendien geven ze het bodemleven ook een ware boost. Het wortelgestel van de groenbemesters verbeteren ook de bodemstructuur.

Mag het allemaal wat sneller gaan? Kies dan voor mechanische (met een onkruidsteker of onkruidbrander) of ecologische onkruidbestrijding (met producten op basis van pelargonzuur). En vraag zeker raad aan je Horta specialist.

TIP! Geef je gras een voorsprong door 10 tot 14 dagen voor je zaait, kalkstikstof in te werken in de bovenste laag van je bodem. Hou gedurende die periode de bodem lichtjes vochtig. Zo geef je onkruid geen kans om door te dringen én blijft de bovenste laag van je bodem luchtig en verlicht.

Winkelmedewerker
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.