Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
 Organische meststoffen

Organische meststoffen voor je moestuin

Organische meststoffen en een goed bodemleven versterken elkaar. Hoe beter de bodemstructuur, hoe beter de wortels van planten en groenten de organische meststof kunnen opnemen en groeien. Sterke wortels zorgen op hun beurt voor een gezonde bodem, lekkere groenten en een rijke oogst. Groenten met een sterk wortelgestel zijn ook minder vatbaar voor kwalen en ziektes. Je moestuin bemesten, is dus een uitstekend idee!

Omdat je in je moestuin groenten kweekt die na de oogst op je bord belanden, raden we aan om enkel organische meststoffen in je moestuin te gebruiken. Zo ben je er zeker van dat er alleen maar natuurlijke voedingselementen in de bodem en op termijn in je groenten terechtkomen. Dit is beter voor je eigen gezondheid en natuurlijk ook voor het milieu!

Ze voorzien je groenten van de nodige voedingsstoffen in de juiste verhouding:

  • stikstof bevordert de groei
  • fosfor is goed voor de vruchtzetting
  • kalium heeft een positief effect op de smaak en de houdbaarheid van de groenten

Voordelen van organische meststoffen

  • Ze bestaan uit plantaardig en dierlijk materiaal. Dat wordt gedroogd, gesteriliseerd en verwerkt tot meststofkorrels. Vaak gaat het hier om gedroogde koemest, hoornmeel, beendermeel, kippeverenmeel, cacaodoppen, enz.
  • Organische meststofkorrels worden door de bodemorganismen geleidelijk aan afgebroken. De voedingselementen voor de planten komen langzaam vrij, tot wel 100 dagen na de bemesting. Dit zorgt voor een veel langer voedingseffect voor je groenten.
  • Door het trage vrijkomen van de voedingsstoffen is er geen risico op uitspoeling of verbranding van de wortels. De voedingsstoffen blijven zo langer in de bodem aanwezig en gaan minder snel verloren.
  • Ze hebben een langere werkingsduur, zijn milieuvriendelijk en absoluut veilig voor de groenten in je moestuin.
Meststoffen
Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.