Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Afrastering paardenweide

Verschillende types van omheining voor je paardenweide

Om een weide veilig af te sluiten, heb je een omheining nodig. Er zijn verschillende types om uit te kiezen.

Mobiele afrastering

Ideaal als tijdelijke en gemakkelijk verplaatsbare omheining. Dit type afsluiting is zeer geschikt voor het onderverdelen van grote weides. Een mobiele afrastering bestaat uit kunststofpalen, geleider en haspels. Deze omheiningen moet je bij voorkeur wekelijks controleren.

Elektrische afrastering

Ideale bescherming voor paarden en vee. Zeer efficiënt en vaak noodzakelijk. Een elektrische afrastering is nodig om het dier binnen te houden en werkt als bescherming en beveiliging van het dier zelf. Een zeer diervriendelijke oplossing. In tegenstelling tot andere materialen, zoals prikkeldraad, kan het dier zich bij een elektrische omheining niet verwonden.

Omheining voor paarden
Afrastering paardenweide

Dwarsplanken

Bestaat uit houten palen verbonden met dwarsplanken. Houten omheiningen zijn ideale weideafsluitingen voor paarden.

Bomen en struiken

Een mooie en zeer natuurlijke vorm van afsluiting. Al moet je wel even geduld uitoefenen vooraleer de bomen, struiken of hagen zijn volgroeid en kunnen dienstdoen als volwaardige afsluiting.

Bomen en struiken voor paarden

Effen draden

Met effen draden kan je houten, metalen, betonnen of rubberen palen met elkaar verbinden. Het is noodzakelijk om hierbij een bijkomende elektrische afsluiting te voorzien.

Schapendraad

Bestaat uit houten, metalen of betonnen palen die met elkaar verbonden zijn met schapendraad.
Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.