Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Hondenhok

Waarom een hondenhok onmisbaar is voor buiten

1 + 1 = 2. Heb je een hond en een tuin? Dan wil je ook een hondenhok. Je hond is beschermd, voelt zich geborgen en kan er rustig zijn dutje doen. Waar moet je op letten bij je keuze voor een hondenhok?

Grootte
Let er op dat het hok niet te klein, maar ook niet té groot is. Een hondenhok in de juiste afmeting zal makkelijker de warmte behouden en je hond een geborgen gevoel geven.

Weer en wind
Een goed hondenhok is tochtvrij en beschermt je hond tegen de verschillende seizoenen: hitte en felle zon in de zomer, koude en regen in de winter. Een waterdicht dak is dan ook aan te raden.

Binnen en buiten
Zorg dat je hond makkelijk in en uit zijn hondenhok kan. Idealiter reken je binnen op de schofthoogte (schouderhoogte) van je hond plus 10 cm. De hoogte van de ingang moet minimaal de schofthoogte zijn.

Dak
Een plat dak is ideaal voor kleine honden. Voor grotere honden is een spits dak geschikter.

Materiaal
Wij raden altijd houten hokken aan. Het is duurzamer, steviger, isoleert beter én is mooier dan plastic hokken.

Isolatie
Je kan makkelijk zelf ‘isoleren’ voor extra bescherming tijdens de koude wintermaanden. Kies hiervoor kussens of matten die de vloer en de wanden bedekken. Je kan ze weer opbergen in de zomer.

Bij de keuze voor een hondenhok moet je dus wel met enkele zaken rekening houden, maar geen zorgen. Hiermee weet je alvast het nodige! Het belangrijkste is dat je hond zich comfortabel en op zijn gemak voelt in zijn hondenhuisje.

Een hok voor je hond

Hondenhok nr 5 bouwpakket
Vanaf € 149,00
Meerdere varianten
Permanent verlaagd
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.