Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Wandelen met je hond

Wandelen met je hond: een checklist

Wat is er leuker dan wandelen met je hond? Gezonde buitenlucht, quality time samen en je hond kan zijn energie kwijt. Ben je graag goed voorbereid? Lees dan zeker even verder. 

Zeker niet vergeten

  • Leiband
  • Poepzakjes
  • Water (je vindt speciale drinkbakjes om mee te nemen)
  • Snoepjes om hem te belonen
  • Snackzakje om snoepjes te bewaren
  • Seizoensgebonden zaken zoals een regenvestje, afkoelingsmat
  • Fluo hesjes voor jou en je hond
TIP! Er bestaan niet alleen fluo hesjes voor jou, maar ook voor je hond. Naast hesjes zijn er ook fluorescerende bandjes en zelfs accessoires voorzien van LED verlichting. Zo zijn jullie altijd goed zichtbaar!

Warm weer voor hond

Pfoe, warm!

Let op bij warm weer. Honden kunnen niet zweten zoals wij en dragen ook nog eens een dikke vacht. Pauzeer dus geregeld en laat hem op tijd drinken. Bovendien kan asfalt ontzettend heet worden in de zomer en kan je hond zijn voetzolen verbranden. Leg je hand op het asfalt. Is het te warm om je hand enkele minuten te laten liggen? Dan is het zeker te warm en te gevaarlijk voor je hond. Bij echt heet weer wandel je best ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

Oud, maar niet versleten

Je hond heeft doorgaans veel energie en houdt van stevige wandelingen, maar vooral bij oudere en grote honden worden de gewrichten snel overbelast, met pijn als gevolg. Een premiumvoeding voor oudere honden of voor honden van rassen die gevoelig zijn voor slijtage aan de gewrichten kan helpen! Die bevat supplementen zoals chondroïtine en glucosamine die de heropbouw van kraakbeen tussen de gewrichten stimuleren.

Meerdere varianten
K9®Powertuig
Vanaf € 23,95
Meerdere varianten
Belka comfort harnas
Vanaf € 47,95
Meerdere varianten
Curli clasp harnas
Vanaf € 19,95
Meerdere varianten
Meerdere varianten