Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Verzorging konijnen

De beste verzorging voor je konijnen

Konijnen vragen niet veel. Bij Horta vind je alles om het jou en je konijnen zo aangenaam mogelijk te maken!

De dagelijkse verzorging van je konijnen bestaat er vooral in om hen evenwichtige voeding te geven, voldoende ruimte te voorzien en genoeg speelmogelijkheden en knaagmateriaal aan te bieden. Ook hygiëne is belangrijk: maak het konijnenhok minstens één keer per week schoon en ververs regelmatig de bodembedekking. Voorzie ook elke dag vers drinkwater.

Daarnaast moet je enkele zaken in de gaten houden, zoals:

  • Hun gebit: de tanden van je konijnen blijven namelijk hun leven lang doorgroeien. Daarom moet ze flink kunnen knagen om hun tanden af te slijten.
  • Hun vacht: om hun vacht te verzorgen, moet je regelmatig borstelen, zeker tijdens de ruiperiode. Controleer dagelijks of er geen klitten in de vacht zitten en let op dat je hen geen pijn doet. Langharige konijnen kan je best om de twee maanden even (laten) bijknippen.
  • Hun nagels: let erop dat ze niet te lang worden en knip ze indien nodig. Je kan dit zelf doen of laten doen in een trimsalon of bij de dierenarts.

Winkelmedewerker
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.