Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

MiteStop concentraat tegen luizen en mijten + drukspuit 50ml

BSI
HQ000395839

BSI MiteStop tegen bloedluizen - mijten - vlooien in kooien, duiventil en kippenhok

MiteStop concentraat tegen luizen en mijten + drukspuit 50ml

BSI
HQ000395839

BSI MiteStop tegen bloedluizen - mijten - vlooien in kooien, duiventil en kippenhok

€ 49,95

€ 999,00/l

Niet elke winkel heeft hetzelfde assortiment

Zeer doeltreffend bestrijdingsmiddel tegen typische ectoparasieten bij vogels zoals bloedluizen, vogelmijten en piepschuimkevers (kleine meelworm). MiteStop is een pesticidevrij, wateroplosbaar concentraat met fysische werking: het product met een gepatenteerde formulatie vormt een driedimensionaal net rondom de ectoparasiet en eventueel aanwezige eitjes (Ecto Net Technology). Hierdoor heeft MiteStop ook een interessante nevenwerking tegen vlooien en helpt het plagen voorkomen. Het verbetert de eiproductie en de algemene gezondheid van de vogels door het stressniveau en het risico op ziektes, veroorzaakt door ectoparasieten, te verminderen. MiteStop bevat geen insecticide, is geur- en kleurloos, kan toegepast worden in aanwezigheid van vogels en eieren en werkt meteen. Deze verpakking bevat een kwalitatieve A-TYPE 1.5 PRO VITON Epoca handdrukspuit met speciale dichtingen die compatibel zijn met MiteStop. Voor gebruik met andere producten de compatibiliteit vooraf nagaan. De spuit is voorzien van een vlakstraaldop voor economisch en evenredig gebruik van de oplossing, en is ook geschikt voor naad- en kierbehandelingen. De 360° functie zorgt ervoor dat de spuit werkt in elke positie, zoals bv. ondersteboven. De spuit is ook voorzien van een overdruk- en ontluchtingssysteem aan de zijkant van de kop.
  • Bestrijdt en voorkomt plagen
  • Zonder insecticide!
  • Zeer doeltreffend!
Behandelbaar oppervlak (m²): 50
Categorie: Insectenbestrijding
Gewicht (kg): 0.613
Inhoud (l): 0.05
Omgeving: Binnen, Buiten
Toepassingsperiode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Vorm: Rechthoek
Werking tegen: Bloedluizen, Ectoparasieten, Mijten, Teken, Vlooien
Toepassing: Buiten;Binnen
Hoe te gebruiken?: Bereiding spuitvloeistof: de drukspuit eerst gedeeltelijk met water vullen. Voeg daarna de juiste hoeveelheid MiteStop toe en vul verder aan met de resterende nodige hoeveelheid water. Ten slotte goed schudden voor gebruik om een homogeen mengsel te bekomen. De opgegeven dosis niet overschrijden en het mengsel binnen 24 uur opwerken. Plaag bestrijden: scherm eerst alle drink- en voederbakken af of neem ze weg. Bespuit dan alle oppervlakken en objecten in en rond de kooi, de til of het hok waar bloedluizen en andere parasieten zich kunnen schuilhouden, met bijzondere aandacht voor alle hoeken, kieren en spleten. De vogels en hun eieren hoeven niet weggenomen te worden voor de behandeling, maar bespuit ze niet rechtstreeks. Plaag voorkomen: eerst hokken, kooien en alle voorwerpen hierin grondig schoonmaken in afwezigheid van de dieren. Daarna MiteStop toepassen en de vogels terug binnenlaten. Een goede hygiëne is noodzakelijk voor een goede preventie van ectoparasieten bij vogels. Belangrijk: het product wordt onder ideale omstandigheden toegepast wanneer de vogels kalm zijn en de insecten nog actief zijn (bv. late namiddag - vroege avond wanneer de lichtsterkte al afgenomen is). Gebruik hiervoor eventueel een zwakke lichtbron. Hanteer bij gebruik van een handdrukspuit voor oppervlaktebehandelingen een spuitafstand van 30 à 50 cm en zorg ervoor dat alle oppervlakken gelijkmatig en net volledig bevochtigd zijn (niet tot afdruipen toe). Hanteer voor naad- en kierbehandelingen een spuitafstand van ca. 15 cm. Het middel moet na toepassing snel opdrogen voor een optimale werking. Niet toepassen in aanwezigheid van zieke vogels. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de ruimte tijdens de behandeling. Niet toepassen bij een temperatuur hoger dan 35 °C.
Samenstelling: Polyalkyleneoxide gemodificeerd heptamethyltrisiloxane.
Bewaaradvies: Buiten bereik van kinderen en in een droge omgeving bewaren
Houdbaarheidsdatum: 2023-12-31T00:00:00.0000000
Dosering (advies): 10 ml product / 1 l water (1% oplossing) is goed voor de behandeling van ca. 10 m². Berekening te behandelen oppervlakte: ➤ individuele legbatterijen: lengte kast x diepte kast x aantal rijen in de kast ➤ gezamenlijke open kooien en hokken: lengte grondoppervlak x breedte grondoppervlak