Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Omni Insect Buxusmot Insecticide 20 ml

BSI
HQ000247755

BSI Omni Insect Buxusmot 20 ml

Omni Insect Buxusmot Insecticide 20 ml

BSI
HQ000247755

BSI Omni Insect Buxusmot 20 ml

Inhoud (l)

€ 13,95

Niet elke winkel heeft hetzelfde assortiment

Snelwerkend insecticide ter bestrijding van de buxusmotrupsen op buxus- en sierplanten. Heeft zowel contact- als maagwerking waardoor rupsen dadelijk na toepassing ophouden met zich te voeden en de schade aan buxusplanten onmiddellijk stopt.

  • Snelwerkend
  • Zowel contact- als maagwerking
  • Concentraat
Categorie: Insectenbestrijding
Gewicht (kg): 0.02
Inhoud (l): 0.02
Omgeving: Buiten
Toelatingsnummer: 1185G/P
Toepassingsperiode: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Vorm: Rechthoek
Werking tegen: Buxusmot
Type: Chemisch
Soort: Buxusmot
Toepassing: Besproeien
Hoe te gebruiken?: Het product moet toegepast worden met een drukspuit (hand- of rugsproeier). De dosis is afhankelijk van de te bestrijden plaag en het gewas (zie tabel hiernaast). Meet de aangegeven hoeveelheid product af met de maatbeker, spoel deze 3 keer na met water en giet het spoelwater telkens in het reeds voor de helft met water gevulde spuittoestel. Vul aan met water tot het juiste volume spuitvloeistof. Om resten te vermijden, dient men zo nauwkeurig mogelijk te berekenen hoeveel spuitvloeistof moet klaargemaakt worden infunctie van de te behandelen oppervlakte. Gebruik 10–15 liter spuitvloeistof per are (1–1,5 liter/10 m²).Bespuit de planten tot de spuitoplossing van de bladeren afdruipt. Om in het water levende organismen te beschermen mag u in een welbepaalde bufferzone rond oppervlaktewater niet sproeien: houd bij het verspuiten in open lucht steeds 10 m afstand van oppervlaktewaters. Na de behandeling de percelen pas opnieuw betreden nadat de spuitvloeistof is opgedroogd. Bij herbehandeling, altijd 14 dagen wachttijd tussen twee opeenvolgende toepassingen in acht nemen. Respecteer, na de laatste toepassing, de wachttijd vóór oogst zoals aangegeven in de tabel (zie “veiligheidstermijn”). Zorg ervoor dat u met het product of zijn verpakking geen water verontreinigt. Dit product is gevaarlijk voor bijen: gebruik het product niet op het ogenblik dat de bijen actief naar voedsel zoeken. De soorten en variëteiten van siergewassen die kunnen worden behandeld, worden vermeld onder de verantwoordelijkheid van de erkenningshouder.Om resistentieopbouw te voorkomen moet u dit product afwisselen metproducten met een ander werkingsmechanisme. De IRAC code voor het werkingsmechanisme van de werkzame stof van dit product is 3A.
Samenstelling: Benzylbenzoaat 2,5-25%, Cyclohexanon 1-25%, Isotridecanol 1-5%, Benzoic acid 0,1-2,5%
Bewaaradvies: Buiten bereik van kinderen en in een droge omgeving bewaren
Houdbaarheidsdatum: 2023-12-31T00:00:00.0000000
Dosering (advies): 5–8 ml/10–15 l water/100 m², bespuiten tot afdruipen met een drukspuit
Gewasbescherming: Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden steeds veilig. Lees voor gebruik steeds het etiket en de productinformatie, inclusief de passende waarschuwingszinnen en –symbolen.