Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Seattle nestkast met roofdier protectie

CJ WILDLIFE
HQ000603757

Nestkast

Seattle nestkast met roofdier protectie

CJ WILDLIFE
HQ000603757

Nestkast

€ 24,95

Niet elke winkel heeft hetzelfde assortiment

Je hebt standaard nestkasten en dan heb je onze Seattle nestkast met roofdier protectie! Deze innovatieve nestkast is speciaal ontworpen om de overlevingskansen van kuikens te maximaliseren. Dit wordt gedaan door het veel moeilijker te maken voor roofdieren zoals katten, boommarters en eekhoorns om in het invlieggat te komen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het slimme tunnelsysteem en het goed uitgelijnde invlieggat. Omdat bij dit ontwerp twee bochten moeten worden gemaakt, kunnen kleine vogels zoals koolmezen en boomklevers vrij door het gat en door de tunnel naar het hoofdnest - maar grotere vogels en zoogdieren kunnen zich op deze manier eenvoudigweg niet buigen en strekken. Predatie van nestkasten komt veel vaker voor dan je zou denken. Uit onderzoek blijkt dat tot 20% van de nesten is aangetast. Het voortdurende verlies van jonge levens en de wens om toekomstige verliezen te voorkomen was de inspiratie achter de Seattle nestkast met roofdier protectie. We hebben voor dit project samengewerkt met de gepensioneerde uitvinder Harm Bloemhof om zijn ideeën om te zetten in het eindproduct dat je ziet. Met dit ontwerp vergroot je de kans op een succesvolle ontwikkeling van de jongen. De Seattle nestkast heeft echter nog veel meer voordelen ten opzichte van andere nestkasten
  • Een metalen invliegplaatje aan de voorkant voor extra bescherming (dit voorkomt dat spechten het gat vergroten)
  • Gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en geverfd met milieuvriendelijke verf.
  • Het voorpaneel van het nestkastje kan open om het aan het eind van het broedseizoen eenvoudig schoon te maken. Dit is meestal rond oktober, wanneer je er zeker van kunt zijn dat er geen vogels meer in broeden.
  • Het hoofdgedeelte van de Seattle is gemaakt van 15mm dik dennenhout om essentiële warmte te bieden aan kwetsbare kuikens, maar ook om volwassen vogels een ideale schuilplaats te bieden in de koude wintermaanden.
  • Een binnenruimte van 12,5 x 12,5 cm, zodat er voldoende bewegingsruimte is voor de kuikens terwijl ze opgroeien.
Breedte (cm): 21.8
Dier: Buitenvogel
Hoogte (cm): 30.6
Lengte (cm): 16
Vorm: Rechthoek
Kleur: Bruin
Materiaal: Hout