Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Paard in de winter

3 tips om je paard te helpen in de winter

In de wintermaanden brengt je paard steeds meer tijd door op stal. Dat heeft een invloed op hem en zijn gezondheid en daar moet je dan ook rekening mee houden. Daarom: 3 gouden tips.

1. Supplementen

De aanvoer van verse lucht is heel wat minder op stal. Dat kan ervoor zorgen dat je paard moet hoesten of moeilijker kan ademen. Met specifieke voeding kan je daarop inspelen: verschillende kruiden of supplementen kunnen de ademhaling namelijk bevorderen.

2. Omega 3

Ook het feit dat je paard niet meer graast, beïnvloedt zijn gezondheid. Gras is rijk aan omega 3-vetzuren. In de winter moet je dus voeding geven die rijk is aan omega 3. Dat heeft een positieve invloed op de immuniteit en darmgezondheid van je paard en komt de glans van zijn vacht ten goede.

Ontdek ons ruime assortiment paardenvoer


3. Bied continu eten aan

Als je paard op stal staat en hij enkel ’s ochtends en ’s avonds voeding krijgt, wordt er niet aan zijn (kauw)behoefte voldaan. Je paard zal vrij snel het kracht- en ruwvoer opeten. Dan zit hij de rest van de dag zonder eten en bestaat de kans op maagzweren en kolieken.

Zorg er dus voor dat je paard gedurende een langere tijd hetzelfde volume kan eten. Dat doe je bijvoorbeeld door hooinetten of voederballen aan te bieden. Zo heeft je paard de hele dag eten ter beschikking, zonder dat hij alles in één keer zal opeten.

TIP! We raden aan om voeding met bietenpulp of lijnzaad te geven (dat moet worden aangemaakt met water). Dit helpt om de maag te beschermen tegen maagzuur, maar heeft ook een prebiotische werking voor een optimale darmflora.

Bronarome 1l
€ 26,45
ACTIE
Grass Mix 18kg
€ 17,45
Permanent verlaagd
Hooinet
Vanaf € 14,95
Meerdere varianten
Permanent verlaagd
Meerdere varianten
Permanent verlaagd
ACTIE
Himalaya liksteen
Vanaf € 4,75
Meerdere varianten