Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Aardappelplaag

De aardappelplaag voorkomen

De meest voorkomende schimmelziekte bij aardappelen is de aardappelplaag of Phytopthora infestans. Die ontstaat bij warm en regenachtig weer. Door het vocht drogen de bladeren trager op en krijgt de gevaarlijke schimmelziekte sneller vat op de onderkant van het aardappelloof. Gelukkig kan je je aardappelen beschermen!

Door het teveel aan vocht kunnen er vanaf juni bruine vlekken op de bladeren en stengels ontstaan, die uiteindelijk rotten. De schimmel verspreidt zich zeer snel via de stengels naar de knollen. Een aangetast gewas sterft vlug af en infecteert bijzonder snel de overige aardappelplanten.

Wat kan je doen? Zorg er ten eerste voor dat de planten ver genoeg uit elkaar staan voor een goede verluchting. Om deze ziekte te voorkomen, kan je de aardappelen bovendien preventief behandelen met het biologische product ‘bordeauxse pap’.

Alles over zelf aardappelen telen

Wanneer plant je aardappelen? Welke soorten bestaan er? En hoe zorg ik voor gezonde aardappelplanten? We helpen je graag op weg om zelf aardappelen te telen met onze gratis brochure.

Vraag deze brochure gratis aan.

Cuprex Garden 200 G
Vanaf € 22,95
Meerdere varianten