Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Houten afsluiting

Houten afsluiting: veel keuze, mooi resultaat

Een houten afsluiting zorgt voor instant privacy en voelt warm aan. Bovendien gaat hout lang mee en vraagt het relatief weinig onderhoud. Als je een houten afsluiting wilt, heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen.

Tuinschermen

Houten tuinschermen vormen een praktische afsluiting voor je tuin of terras. Ze zijn bijzonder handig om snel een mooie afsluiting te plaatsen en zorgen voor de nodige privacy. Bovendien laten ze zich eenvoudig installeren en vragen ze weinig onderhoud.

Tips om je houten afsluiting te onderhouden  

Bij Horta vind je onder druk geïmpregneerde tuinschermen om ze tegen vocht en houtrot te beschermen. Je kan kiezen uit rechte of gebogen schermen, met houten latjes of lamellen, volledig dichte schermen met massieve planken … In elke soort beschutting kan ook een deur of poort worden voorzien.

Tuinschermen

Planken en palen

Voor een zelfbouwschutting kan je kiezen voor tand-en-groef planken die je bovenop elkaar in palen met een profiel schuift. Er zijn 3 soorten gleufpalen: tussenpalen (met een gleuf aan de beide tegenover elkaar staande zijkanten), eindpalen (met een fleuf aan één kant) en hoekpalen (met twee gleuven in de naast elkaar liggende zijkanten).

Plaats telkens twee palen mooi recht in de grond op de juiste afstand van elkaar en schuif er dan de planken in netjes bovenop elkaar. Zo heb je in geen tijd je hele tuin omheind met een mooie houten tuinafsluiting. Deze palen en planken vind je in verschillende houtsoorten.

TIP! Ook voor tuinschermen of een afsluiting met houten planken en palen heb je de optie om betonplaten toe te voegen voor een extra stevig eindresultaat.

Voordelen

  • Mooie, natuurlijke look
  •  Heel veel keuze uit verschillende materialen en stijlen
  • Duurzaam
  • Eenvoudig (zelf) te installeren
  • Onderhoudsvriendelijk

Bekijk ons aanbod houten afsluiting.

Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel?
Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.