Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Konijnen houden

Konijnen houden: handige tips

Wil je konijnen houden? Goed idee! We geven je graag enkele tips om het jou en je konijnen zo aangenaam mogelijk te maken.

Alleen is ook maar alleen

Konijnen zijn echte groepsdieren. Hou dus minstens twee konijnen samen in een ruim hok. Idealiter zet je een mannetje en een vrouwtje samen, maar neem dan wel voorzorgen als je geen kleintjes wilt. Daarom is het een goed idee om de diertjes (en dan zeker het mannetje) te laten castreren.

Konijnen verzorgen

Binnen of buiten?

Je kan konijnen zowel binnen als buiten houden, als het weer dat toelaat. Opgelet: breng een buitenkonijn niet plots naar binnen of laat je binnenkonijn niet naar buiten als het koud is. Konijnen verdragen temperatuurschommelingen namelijk niet zo goed. Dat zit zo: een buitenkonijn krijgt na de zomer een wintervacht. Om dat proces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de wintervacht al na de zomer kan groeien. Door ze geregeld binnen of buiten te laten, breng je dit proces in de war.

Een konijnenhok op maat kopen

Voldoende ruimte

Om je konijnen fysiek en mentaal kerngezond te houden, hebben ze voldoende ruimte en beweging nodig. Een konijn dat te weinig beweging krijgt, zal geen goede spieren ontwikkelen, een zwakke conditie hebben en dik worden of darmproblemen krijgen. Dat kan je allemaal vermijden als je hen alle mogelijkheden geeft om actief te blijven.

Speelgoed voor je konijnen