Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Met een schaduwdoek geniet je het hele jaar door in je tuin

Er zijn uiteraard heel wat verschillende mogelijkheden om schaduw op je terras te voorzien. De makkelijkste manier is om een parasol te plaatsen. Die zijn doorgaans stevig en efficiënt, maar onvoldoende als je een groot terras hebt. Dan biedt een schaduwdoek de oplossing.

Er zijn vierkante of driehoekige schaduwdoeken die je makkelijk boven je terras monteert. Een schaduwdoek kan zonder problemen het hele zomerseizoen buiten blijven hangen. Schaduwdoeken zijn bijzonder sterk en gemaakt uit speciale stoffen die schimmelwerend zijn. Ze bieden een uitstekende bescherming tegen schadelijke UV stralen en zorgen voor heel wat verkoeling bij warm zomerweer.

De voordelen van een schaduwdoek

In vergelijking met een parasol biedt een schaduwdoek heel wat voordelen:

  • Je verliest geen onnodige plaats op je terras met een parasolvoet.
  • Je bedekt een grote oppervlakte voor extra veel schaduw.
  • Je kan er makkelijk al je tuinmeubelen onder plaatsen en de beschikbare ruimte op je terras optimaal benutten.
  • Een schaduwdoek is eenvoudig te monteren.
  • Keuze uit verschillende modellen en materialen.
  • Je kan een schaduwdoek het hele zomerseizoen laten hangen.

TIP! Zowel de montage als het reinigen van een schaduwdoek is heel eenvoudig. Je vindt bij Horta heel wat keuze in schaduwdoeken, samen met alle bijhorende montage- en bevestigingsmateriaal.

Harmonicadoek

Een variant op een schaduwdoek is een pergola met een harmonicadoek. Die kan je makkelijk open en dicht schuiven, zodat je zelf kiest tussen zon of schaduw.

Het geheel komt met een katrollen- en baleinenset. De baleinen zorgen voor extra stevigheid van het harmonicadoek wanneer het is uitgeschoven. Via het katrollensysteem kan je het harmonicadoek makkelijk inschuiven. Zo kan je naargelang het weer kiezen tussen schaduw of zon op je terras. Dat betekent ook dat een harmonicadoek altijd kan blijven hangen en niet hoeft te demonteren. Bij slecht weer schuif je het gewoon in of berg je het op in een speciale beschermhoes.

TIP! Een beschermhoes kan je makkelijk over het harmonicadoek aanbrengen zonder dat je iets hoeft te demonteren. De beschermhoes is voorzien van de nodige ventilatiegaatjes, om schimmelvorming te voorkomen.

De voordelen van een harmonicadoek

  • Alle voordelen van een schaduwdoek (zie hierboven)
  • Eenvoudig te monteren op je pergola
  • Je kan een harmonicadoek het hele jaar laten hangen: bij slecht weer gewoon inschuiven
Heb je al een pergola in je tuin of op je terras staan? Dan kan je daar makkelijk nog een harmonicadoek in monteren. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een volledig bouwpakket voor een vrijstaande pergola. Daarin vind je dan niet alleen de volledige houten constructie van de pergola, maar ook het harmonicadoek met alle montagetoebehoren. Een mooi geheel dus, waarmee je meteen een terras hebt dat baadt in de schaduw.