Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
 Onkruid

Onkruid in je tuin: voorkomen is beter (en makkelijker) dan genezen

Bij onkruid blijft de boodschap: voorkomen is beter dan genezen. Daarom vind je bij Horta alles om je tuin te beschermen en onkruid te vermijden of, indien nodig, te bestrijden. Altijd met respect voor het milieu natuurlijk.

Onkruid kan op veel verschillende plaatsen groeien. In je gazon, tussen je sierplanten, tussen de stenen van je oprit of je tuinpad, aan de bermen rond je tuin ... Afhankelijk van de plaats moet je de juiste bestrijdingsmethode kiezen.

  • In planten- en bloemenperken kan je de groei van onkruid voorkomen of afremmen door op de bodem tussen je planten een antiworteldoek te leggen met daarop een dikke laag Horta sierschors.
  • Zit je al met onkruid dat groeit op je oprit, de stenen van je tuinpad of op een plaats waar niet onmiddellijk andere planten in de buurt staan? Dan kan je thermisch bestrijden met een gasbrander of een elektrische brander.
  • In je moestuin zijn een schoffel, hark of hak doeltreffende wapens in je strijd tegen onkruid. Dat noemen we mechanische of manuele onkruidbestrijding.
  • Groeit het onkruid letterlijk middenin je gazon of tussen dicht begroeide planten? Dan kan je het natuurlijk niet wegbranden, maar heb je bestrijdingsmiddelen nodig. Het is essentieel dat je hierbij het juiste ecologische bestrijdingsmiddel kiest.

TIP! Het is belangrijk om te weten dat onkruid in je gazon een heel ander verhaal is. Hier is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Want door je gazon te voeden, maak je het sterker en komt onkruid er niet door.

Onkruid bestrijden in je gazon? Dat doe je zo

Winkelmedewerker

Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.