Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Je gazon onderhouden

Je gazon onderhouden

Om je gazon gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te bemesten, te bekalken en te maaien. En dat mag je bijna het hele jaar door doen. We lichten de belangrijkste onderhoudsbeurten toe en waarom een behandeling op zulke momenten belangrijk is!

Bemesten

 • 1ste onderhoudsbemesting: maart-april
  Na de winter heeft je gazon nood aan extra voedingsstoffen. In de periode van maart tot april (vanaf 12 °C) kan je meststoffen strooien.
  TIP! Met een meststofstrooier kan je heel makkelijk de juiste hoeveelheid meststof gelijkmatig over je gazon verdelen.
 • 2de onderhoudsbemesting: mei-juni
  In de lente begint het gras van je gazon volop te groeien. Het kan dus nog best wat voeding en ondersteuning gebruiken. Bemest daarom je gazon nogmaals tijdens de maanden mei-juni. Zo ben je zeker dat het gras goed en sterk de zomer tegemoet gaat.
 • Najaarsbemesting: september-oktober
  Langere droogteperiodes, veel zon, spelende kinderen ... Je gazon is na de zomer aan het nodige herstel toe. De najaarsbemesting zorgt ervoor dat je grasmat mooi dicht en gezond de winter kan in gaan. Op deze manier krijgen onkruid of mos ook minder kans om in je gazon het gras te verdringen.

Leer meer over gazonmeststoffen

Bekalken

De zuurtegraad van de grond in één keer drastisch bijsturen, veroorzaakt een nadelig schokeffect. Daarom is het beter om je grond verschillende keren per jaar te bekalken. Dit kan gedurende het hele jaar, maar de periode van oktober tot en met februari is het meest geschikt.


Kalk strooien op je gazon

Gazon onderhouden

Maaien en verticuteren

Je moet je gazon pas beginnen te maaien als de groei hervat, rond einde maart of bij een minimale bodemtemperatuur van 6 °C. Daarna doe je dat best wekelijks. Ook op tijd verticuteren, is nodig om je gazon voldoende zuurstof te geven, zodat het gras genoeg voedingsstoffen uit de bodem kan blijven halen.


Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
ACTIE
Beste prijs-kwaliteit
Herstelgazon 750g
Vanaf € 10,95
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit