Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Kalk strooien

Kalk strooien in je gazon

De zuurtegraad is dé barometer voor de gezondheid van je grond. Hij beïnvloedt de bodemstructuur, het bodemleven, mosvorming en de opname van voeding door planten en gras. De ideale pH-waarde voor een gazon ligt tussen 5,5 en 7.

TIP! Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder je bodem. En een te zure bodem, heeft kalk nodig om weer in evenwicht te komen.

De zuurtegraad van de grond in één keer drastisch bijsturen, veroorzaakt een nadelig schokeffect. Daarom is het beter om je grond verschillende keren per jaar te bekalken. Dit kan gedurende het hele jaar, maar de periode van oktober tot en met februari is het meest geschikt.

Schema gazon

Zo krijgen de korrels de tijd om rustig op te lossen en zich in de bodem te verspreiden en komt de zuurtegraad terug op peil tegen de lente. Net op tijd voor het nieuwe groeiseizoen. Bovendien bevat de Horta gekorrelde magnesiumkalk 15% magnesium, dat het gazon een mooie, diepgroene kleur geeft .

Dosering? Een jaarlijkse onderhoudsbekalking van 10 kg per 100 m2 is aangewezen.

TIP! Ga je het gazon verticuteren? Strooi de kalk dan ná het verticuteren.

Kalk en bodemverbeteraar

Beste prijs-kwaliteit
Koemest 25kg
€ 16,95
Beste prijs-kwaliteit
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.