Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Hondensnacks

Snacks voor je hond: een goed idee?

Jazeker! Een snack is de ideale manier om je hond iets aan te leren en om een band te smeden met je viervoeter. Maar ... welke hondensnack geef je best?

Wil je je hond een trucje leren? Hem in zijn mand of bench leren gaan? Of goed gedrag belonen? Geef hem dan een speeltje of ... een snoepje! Hondensnacks zijn de ideale manier om je hond te belonen en iets aan te leren, maar de timing is essentieel.

Waarom snacks?

Er zijn verschillende redenen om een hondensnack te geven. Natuurlijk kan je hem gewoon een keer verwennen, maar snacks kunnen je ook helpen!

  1. Om je hond te belonen. Slecht gedrag negeer je, goed gedrag verdient een beloning. En wat is een betere beloning dan een lekkere snack?
  2. Om je hond te trainen. Om je hond dingen aan of af te leren, zijn snacks essentieel. Hij zal snel wenselijk gedrag associëren met wat lekkers!
  3. Om je hond te laten kauwen. Kauwen is belangrijk voor je hond. Het verlaagt stress, voorkomt verveling en is uitstekend voor zijn gebit! Een kauwsnack mag dan ook niet ontbreken op het menu. 

Tips om je hond te trainen


Wanneer geef je ze?

Als je hem iets wilt aanleren, is het belangrijk dat je hem op het juiste moment beloont. Geef dus een hondensnack meteen na zijn goed gedrag en je zal het snel merken: je hond zal snel het gedrag associëren met iets lekkers!

TIP! Een beloning volgt liefst binnen de twee seconden na het goede gedrag. Om jezelf wat meer tijd te gunnen, leer je je hond best een specifiek woord aan, zodat hij weet dat zijn beloning eraan komt.

Je kan je hond ook trainen door zijn snacks te gebruiken in intelligentiespeelgoed. Hiermee daag je hem mentaal uit én weet je zeker dat hij traag genoeg eet.

Lees meer over denkspelletjes   

Welke snack kies je?

Hondensnacks bestaan in alle geuren, kleuren en formaten. Gezonde snacks (zoals een Horta hertengewei) zijn sowieso een goed idee, want ze bevatten ook de nodige voedingsstoffen zonder vetten voor je hond. Ook kauwsnacks (Horta Dental Delight) zijn handig! Kauwen is een leuke bezigheid voor je hond en ondertussen worden zijn tanden verzorgd. Win-win.

TIP! Let op: een snack telt ook als voeding. Je moet dus zijn dagdosering korrels verlagen als je wat vaker een snack wilt aanbieden. Zo voorkom je overgewicht.

Snacks voor je hond

Alligator L
Vanaf € 10,45
Meerdere varianten
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Beef bone 17 cm 5 st
Vanaf € 19,90
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.