Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Hondenspeeltje

Speeltijd! Het belang van hondenspeelgoed

Honden, en zeker puppy’s, zijn échte speelvogels. Er zijn vier soorten speelgoed voor je hond.

Waarom spelen?

Spelen met je hond is essentieel. Het maakt jullie band nog veel sterker, maar je hond heeft ook nog steeds een primitief jachtinstinct. Alleen hoeft hij vandaag niet meer te jagen om te overleven, maar doet hij het voor het plezier! Ga met je hond naar buiten, laat hem apporteren, dingen zoeken ... Want voldoende beweging:

  • Houdt je hond ontspannen
  • Helpt om overgewicht te voorkomen
  • Gaat verveling tegen en voorkomt ongewenst gedrag
TIP! Zorg dat je hond overal in huis de nodige speeltjes kan vinden. Die zullen hem dan eerder aantrekken dan andere voorwerpen waarmee hij niet hoort te spelen.

Verschillende soorten speelgoed

1. Kauwspeelgoed
Kauwen is heel normaal gedrag, een natuurlijk instinct voor je hond. Je wilt niet dat hij je spullen beschadigt, dus zorg voor specifiek kauwspeelgoed. Kauwen is ook goed voor de gezondheid van zijn gebit.

2. Apporteerspeelgoed
Daag je hond fysiek en mentaal uit. Je kan hem ook leren gehoorzamer zijn. Je vindt een ruim assortiment aan apporteerspeelgoed in verschillende leuke, grappige vormen en speelse kleuren.


3. Touw – en trekspeelgoed
Een leuke manier om samen met je hond bezig te zijn en jullie relatie te versterken. Bovendien zorgt het touw ervoor dat het gebit van je hond wordt gemasseerd en dat is goed tegen tandplak.

4. Denkspeelgoed
Er zijn leuke spelletjes die je combineert met snacks: je beloont je hond voor zijn denkwerk. Deze spelletjes gaan verveling tegen, ideaal als je enkele uren van huis bent.

Lees meer over denkspelletjes

TIP! Voorzie een pluchen knuffel voor honden. Leg die in het nest van je hond, zodat de knuffel ook de vertrouwde geur van zijn nest meedraagt.
Denkspelletjes voor honden

Het zal je niet verbazen dat je bij Horta een bijzonder groot aanbod hondenspeelgoed vindt. Probeer het samen uit, maak plezier en je zal snel het favoriete speeltje van je hond ontdekken!