Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Welkom Buiten

De lente is in het land, de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. Wij kunnen haar een handje helpen en onze tuin en dieren voorbereiden op een stralende lente.

De temperaturen gaan omhoog en dat betekent dat onze huisdieren stilaan in de rui gaan. In de tuin kunnen we het gazon onder handen nemen, ons terras en de tuinmeubelen poetsen en bloembollen planten. En dieren die de voorbije maanden op stal of in hun hok doorbrachten, kunnen weer naar buiten.

Je ziet het: er is genoeg te doen! De winter heeft lang genoeg geduurd, laten we er een heerlijke lente van maken. Welkom buiten!

Je dieren in de rui

Wanneer de seizoenen (en de temperaturen) veranderen, krijgen onze huisdieren een nieuwe vacht. Haaruitval is een natuurlijk, maar ingrijpend proces voor je hond of kat. Je kan ze helpen met een goede dagelijkse vachtverzorging en premium voeding vol omega 3- en omega 6-vetzuren. Zo maken ze een vlotte ruiperiode door en genieten ze in geen tijd van hun nieuwe, luchtige jasje.

Ook onze andere dieren staat er wat moois te wachten. Hang nestkastjes op zodat onze tuinvogels een plek hebben om te broeden. Kippen kunnen weer volop eitjes beginnen te leggen en genieten van vers gras en de zachtere temperaturen. Paarden mogen van stal en kunnen hun benen strekken op de weide en … in de lente worden er veulens geboren!

Welkom Buiten, diertjes

Goed begonnen, is half gewonnen

Om al languit in het gras te liggen of te genieten van een mooie oogst, is het nog iets te vroeg. We kunnen wél al de handen uit de mouwen steken en nu de basis leggen voor die mooie vooruitzichten! Verwijder groene en zwarte aanslag van je terras, bemest en bekalk je gazon, bestrijd nu al slakken in je tuin (want in april leggen ze eitjes), snoei de rozen, maak een tuinplan voor je zaden en bloembollen … Maart is ook de laatste maand om fruitbomen te planten.

En voor de moestuin? Wel, het moestuinseizoen komt nu echt goed op gang. De beste tip die we kunnen geven, is om onze moestuinkalender te raadplegen! Daarin vind je een mooi overzicht van wat je wanneer kan zaaien, planten of oogsten in de volle grond of in de serre. Succes!

Een mooie lente start hier

Haal de lente in huis

Je planten groeien en hebben dus regelmatig meer ruimte nodig. Ook potgrond verliest na verloop van tijd zijn voedingsstoffen en moet je op tijd vervangen. Met andere woorden: het is tijd om je planten te verpotten. We geven je bij Horta graag tips én … de juiste potgrond.

Over mooie planten in pot gesproken, wist je dat je perfect bloembollen kan planten in een bloembak? In vijf simpele stappen om precies te zijn. Ideaal voor wie geen tuin heeft en toch graag de lente in al haar pracht in huis haalt. En een extra tip: combineer bloembollen met verschillende bloeiperiodes, zodat je het hele jaar door kan genieten van hun kleurenpracht.

Breng kleur in je leven

Welkom Buiten: handige producten

Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten