Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Bodemverbeteraar

Bodemverbeteraar en potgrond voor je planten

Er zijn verschillende soorten bodemverbeteraar en potgrond met een aangepaste samenstelling naargelang de planten. Voor de planten, struiken en bloemen in je siertuin gebruik je dus best specifieke bodemverbeteraar en de juiste potgrond. Zo zal je sneller een mooi resultaat met je siertuin bereiken.

Bodemverbeteraar

Organisch bodemverbeterend middel in je siertuin zorgt voor:

  • een luchtige en humusrijke bodem
  • een aangepaste zuurtegraad
  • een snelle inworteling
  • ideale groeiomstandigheden

Een universele bodemverbeteraar voor de siertuin is geschikt voor sierheesters, hagen, buxus, bomen en andere sierplanten.

Voor zuurminnende planten, zoals heide, rhododendron, azalea, camelia, hortensia, pieris, skimmia ... gebruik je best een specifieke bodemverbeteraar.

Bodemverbeteraar voor je siertuin

Potgrond

Potgrond voor de siertuin heeft een specifieke samenstelling die de groei en de gezondheid van de planten bevordert. Deze potgrond is verrijkt met organische meststoffen die zorgen voor de nodige voedingsstoffen.

Naargelang het soort potgrond is er vaak ook zeewierkalk, klei, lavakorrels, kokosvezels of turf toegevoegd. Elk van deze bestanddelen heeft een bepaalde werking:

  • Zeewierkalk: is goed voor buxusplanten die veel kalk nodig hebben.
  • Klei: zorgt ervoor dat water langer en beter wordt vastgehouden in de grond.
  • Lavakorrels: zorgen ook voor een betere waterhuishouding en voor een luchtige bodemstructuur.
  • Turf: houdt zowel water als lucht goed vast in de bodem. Kokosvezels zijn een alternatief voor turf.

Bodemverbeteraar

Belangrijk: kies altijd voor organische bodemverbeteraar en potgrond. Die zijn volledig samengesteld uit organische materialen, zoals turf, kokosvezels, boomschors ... en zonder kunstmeststoffen. Gebruik je zulke bodemverbeteraar en potgrond ook nog eens in combinatie met organische meststoffen voor de siertuin, dan ben je ecologisch aan het tuinieren en ontzie je het milieu enorm.

In je Horta winkel kunnen ze je alles vertellen over de verschillende soorten bodemverbeteraar en potgrond voor in je siertuin.