Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Vruchtbare moestuin

Een vruchtbare moestuin voor een succesvolle oogst

Om een mooie oogst aan lekkere groenten uit je moestuin te halen, is de samenstelling en kwaliteit van de bodem erg belangrijk. Die moet de juiste zuurtegraad en structuur hebben, een rijk bodemleven en voldoende stikstof en voedingsstoffen bevatten.

Om de grond in je moestuin in topconditie te krijgen en te houden, is regelmatig bekalken, verrijken met bodemverbeteraar en voeden met organische meststoffen, dan ook absoluut noodzakelijk.

  • Kalk: controleert de pH-waarde van je grond. Een optimale zuurtegraad zorgt voor een lichtere bodem en een beter bodemleven.
  • Bodemverbeteraar: is een rijke energiebron voor het bodemleven. Zodra die is afgebroken, krijg je humus, die ervoor zorgt dat je bodem rijk is aan zuurstof en optimaal water en voedingsstoffen behoudt.
  • Meststoffen: voorzien je groenten van de nodige voedingsstoffen in de juiste verhouding. Stikstof bevordert de groei, fosfor is goed voor de vruchtzetting en kalium bevordert de smaak en houdbaarheid van de groenten.
  • Potgrond: groenten en kruiden kan je ook kweken in pot of een moestuinbak. In pot kan je een jaarrond genieten van zelfgekweekte groenten en kruiden.

Voor een gezonde bodem

Beste prijs-kwaliteit
Koemest 25kg
€ 16,95
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten