Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Puppyvoeding

Puppyvoeding

Een puppy heeft andere behoeften dan een volwassen hond, dus heeft hij ook ander voer nodig, aangepast aan zijn leeftijd, gewicht, ras en voedingsbehoeften. Zeker in zijn eerste levensjaar groeit een kleine puppy bijzonder snel. Dat kost veel energie en de juiste voeding is dan ook essentieel in zijn groeiproces. Wij helpen je het juiste puppyvoer te kiezen.

Wat eet je puppy?

Kies voor voeding die is aangepast aan jouw puppy (afhankelijk van zijn grootte, ras, leeftijd ...), zodat hij voldoende, maar ook niet te veel energie krijgt. Met premiumvoeding (zoals Horta PURE) heeft je puppy minder voeding nodig om eenzelfde hoeveelheid calorieën op te nemen. Het is bovendien beter verteerbaar en resulteert in minder ontlasting.

Je puppy haalt vooral energie uit:

  • Eiwitten
  • Vetten/calorieën
  • Koolhydraten

Droge of natte voeding? Beiden hebben hun voor- en nadelen, maar algemeen kunnen we stellen dat je best droge voeding of een combinatie van droge en natte voeding geeft om tandproblemen te voorkomen. Tandhygiëne blijft hoe dan ook belangrijk.

TIP! Waarschijnlijk krijgt je puppy al specifieke voeding voor hij naar jou komt. Wil je hem daarna laten overschakelen op een ander voer? Doe dit dan stapsgewijs door geleidelijk aan meer van het nieuwe puppyvoer onder het gebruikelijke voer te mengen.

De voordelen van Horta PURE

Puppyvoer

Hoe vaak eet je puppy?

De juiste hoeveelheid per dag kan je op de verpakking van het hondenvoer terugvinden, maar over het algemeen hanteren we deze voedersuggestie:

  • De eerste drie maanden: 4 maaltijden per dag
  • Na drie maanden: 3 maaltijden per dag
  • Na zes maanden: 2 maaltijden per dag

TIP! Het is geen goed idee om altijd een voederbak met brokjes in te laten staan. Je pup zal dan te veel eten en je vergroot de kans op overgewicht op latere leeftijd.

Overgewicht? Wees er op tijd bij


Eet je puppy snacks?

Dat mag! Honden zijn dol op een snoepje en dat is bij je pup niet anders. Voorzie wel aangepaste koekjes of snoepjes voor puppy’s. Een lekkere beloning is de beste manier om je puppy het juiste gedrag aan te lerenVoorzie daarnaast ook kauwkluiven, deze bestaan er in alle mogelijke vormen en formaten. Als je hen niets aanbiedt waarop ze mogen kauwen, zullen ze zelf op zoek gaan naar kauwmateriaal ... zoals je zetel.

Belangrijk: een snack telt ook als voeding. Als je een tussendoortje geeft, moet je dus ook zijn dagdosering korrels aanpassen. Anders is de kans groot dat je puppy binnenkort overgewicht heeft.

TIP! Geef je puppy een snack of een kauwkluif, maar hou hem wel goed in de gaten. Zeker als je die voor het eerst geeft! Hij zou kunnen proberen om in één keer een te groot stuk in te slikken en dat kan hij niet.

Welke snacks geef je?

Voldoende drinken

Voorzie een drinkbak of drinkfontein die zwaar genoeg is zodat je onstuimige puppy die niet telkens omstoot. Vul die dagelijks met vers lauw water.

Hoeveel je puppy moet drinken? Dat hangt af van zijn lichaamsgewicht. Reken op zo’n 50 ml water per kilogram per dag. Dezelfde regel geldt overigens ook voor volwassen honden. Met andere woorden: weegt je hond 10 kg, dan drinkt hij best minstens een halve liter water per dag.

Hondenvoeding voor puppy

Voeding voor je puppy

Mini Puppy Chicken&Rice 3kg
Vanaf € 18,81 € 20,95
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Biscuit 4-mix 1,5 kg
Vanaf € 3,00
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Heb je nog vragen of kom je graag ons assortiment eens bekijken in de winkel? Je bent altijd welkom bij Horta voor inspiratie en professioneel advies op jouw maat.