Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten
Zalig zomeren
Zalig zomeren

Zalig Zomeren

De zomer, dat is zalig genieten. Genieten van het buitenleven, van lange wandelingen met je hond, van zorgeloos spelen in het zwembad of ravotten in de tuin, van chillen in je loungeset en van lekker barbecueën. Zalig! 

Maar de zomer, dat is ook een uitdaging. Onze plantjes kreunen onder de hitte, insecten en ander ongedierte maken jacht op onze oogst, smullen mee van ons eten en vallen onze huisdieren lastig. En over onze huisdieren gesproken: zij kunnen onze hulp goed gebruiken bij deze zomerse temperaturen.

Eerst werken, dan genieten

In de zomer wil je het alles en iedereen naar zijn zin maken. Dan bedoelen we dus ook onze bloemen, kruiden, groenten en grassprietjes. Vergeet dus niet om op tijd — maar verstandig — te bewateren, regelmatig onkruid te verwijderen en op tijd te oogsten in de moestuin! Bemest je gazon zodra er regen wordt voorspeld.

De hele tuin staat nu in bloei. Vergeet dus niet om op tijd bij te snoeien. Hou de kwaliteit van je zwembad- of vijverwater in de gaten en stuur bij waar nodig. Maar vergeet vooral niet te genieten van de rust, de stilte en die zonovergoten dagen.

Eerste hulp bij hitte

Veel diertjes verdragen de warmte vrij goed. Toch kunnen ze je hulp gebruiken om lastige beestjes weg te houden. Bloedluizen in het kippenhokdazen op de paardenweide, teken of vlooien bij je hond en kat. Ze zijn allemaal van de partij bij warm weer, maar je kan je dieren perfect beschermen tegen lastige parasieten!

Ook voor afkoeling kan jij zorgen. Een koelmat om op uit te rusten, schaduwplekjes in de tuin en op het terras, drinkbakken met vers drinkwater ... Geniet van die lange wandelingen met je hond, maar kies je moment: op hete dagen ga je best 's ochtends vroeg of 's avonds laat naar buiten. Zo blijft het plezierig en veilig voor iedereen. 

En ga je op vakantie met je huisdier? Neem dan zeker onze handige checklist even bij de hand!

Aah, die zwoele zomeravonden

Wie zomer zegt, zegt gezellige barbecues en heerlijke tuinfeestjes. Maak het gezellig en creëer schaduw in de tuin, kleed je tafel aan met mooie bloemen of versier je terras met beeldschone planten in stijlvolle bloempotten.

Wil je graag uitpakken deze zomer? Probeer dan zeker enkele van onze originele recepten uit, zowel in de keuken als op de barbecue. Alles kan, met onze handige tips.

Minder leuk, maar heel nuttig: hou insecten weg van je feesttafel. Ook daarvoor vind je alles wat je zoekt, bij Horta. Zodat jij je enkel op je gasten en het eten kan focussen. Smakelijk!

Zalig Zomeren: handige producten

Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten